ბოსტნეულის მობრაწულა ღუმელში – დიეტური კერძი ვახშამზე და არანაირი სინდისის ქენჯნა

32
ბოსტნეულის მობრაწულა

ბოსტნეულის მობრაწულა საუკეთესოა მათთვის, ვინც ეძებს მსუბუქ და ჯანსაღ ვახშმის ალტერნატივას.
გარდა ამისა, მისი მომზადება არ საჭიროებს ძვირადღირებულ ინგრედიენტებს და დიდ დროს.

განსაკუთრებით სასარგებლოა საღამოობით, როცა წონის შენარჩუნება პრიორიტეტად გვიდგას.
ამავდროულად, გემო იმდენად დახვეწილია, რომ რთულია უარის თქმა ამ ბოსტნეულზე.

ბოსტნეულის მობრაწულა — მარტივი და გემრიელი დიეტური კერძი ვახშმისთვის

თუნდაც დაიღალეთ მძიმე საკვებით, ბოსტნეულის მობრაწულა დაგიბრუნებთ მსუბუქ საღამოს მენიუს.
ამავდროულად, ის ამცირებს კუჭზე დატვირთვას და ხელს უწყობს ჯანსაღ ჭამას.
მაგალითად, ბადრიჯნის და ყაბაყის კომბინაცია კარგად ერგება რძის ან ნაღების სოუსს.

რატომ არის ბოსტნეულის მობრაწულა იდეალური დიეტური არჩევანი

ყოველდღიურ რაციონში ბოსტნეულის მობრაწულა იდეალურად ჯდება მსუბუქი კვების მოყვარულებისთვის.
გარდა ამისა, იგი შეიცავს ბოჭკოს, მინერალებს და ადვილად მოსანელებელ ცილას ყველის მეშვეობით.
ამავე დროს, ბადრიჯანი, ყაბაყი და პომიდორი დაბალკალორიულია და დიდხანს არ ტოვებს სიმძიმეს.
საჭირო მასალა:

  • 2 ბადრიჯანი
  • 2 ყაბაყი
  • 3 პომიდორი
  • სასურველი მწვანილები
  • 100 მლ რძე ან ნაღები
  • 1 კვერცხი
  • ყველი მაგარი სახეობის
  • მარილი და პილპილი
  • ზეთი

მომზადება:

  1. ბარდიჯანი და ყაბაყი გაფცქვენით, დაჭერით მრგვალ ნაჭრებად და ოდნავ შეწვით ზეთში ორივემხრიდან.
  2. პომიდორს გააცალეთ კანი და ისიც დაჭერით მრგვალ ნაჭრებად.
  3. წაუსვით ღუმელის ფირფიტას ზეთი.
  4. დაალაგეთ მრგვლად დაჭრილი ბოსტნეული მიჯრით.
  5. მოაყარეთ მარილი და პილპილი, სასურველი მწვანილები (რეჰანი, ოხრახუში, კამა).
  6. ათქვიფეთ რძე და კვერცხი ერთად და ჩაახეხეთ ყველი.
  7. მოასხით რძისა და ყველის მასა ბოსტნეულს და შედგით გახურებულ ღუმელში 25 წუთით.

ასევე გაეცანით ხაჭოს მობრაწულა-ს რეცეპტს.

ხშირად დასმული კითხვები ბოსტნეულის მობრაწულას შესახებ

  1. შეიძლება თუ არა რძის ნაცვლად წყლის გამოყენება?
    დიახ, თუმცა რძე აძლევს დამატებით სიმდიდრეს გემოს. მიუხედავად ამისა, წყალი შესაფერისია დიეტური ვარიანტისთვის.
  2. საჭიროა თუ არა ბოსტნეულის წინასწარ შეწვა?
    სასურველია ოდნავი შეწვა, რათა მობრაწულამ ტექსტურა შეინარჩუნოს. ამავდროულად, ის ამცირებს ცხიმიანობას.
  3. რამდენ ხანს ინარჩუნებს მობრაწულა სიმაგრეს გაცივების შემდეგ?
    გაციების შემდეგ, მობრაწულა რბილდება, თუმცა კვლავ გემრიელია. ამიტომ უმჯობესია მიირთვათ თბილად.

მოლოდინი და შედეგები ბოსტნეულის მობრაწულა

პირველ რიგში, შეგიძლიათ ელოდოთ მსუბუქ და არაჩვეულებრივად არომატულ ვახშამს მინიმალური ძალისხმევით.
ამავდროულად, ბოსტნეულის მობრაწულა არ ტოვებს სიმძიმეს და იდეალურია ღამის კვებისთვის.

განსხვავებით სხვა ღუმელში მომზადებული კერძებისგან, ამ რეცეპტს არ სჭირდება ზეთით გაჟღენთვა.
გარდა ამისა, კალორიული დატვირთვა დაბალია, რაც მას დიეტური მენიუსთვის გამორჩეულ არჩევანად აქცევს.

დასასრულ, გემოსა და ჯანსაღობის იდეალური შერწყმა ქმნის რეცეპტს, რომელსაც აუცილებლად მეორედაც მოამზადებთ.
ასევე, კერძი მზადდება იაფი ინგრედიენტებით და არ საჭიროებს კულინარიულ გამოცდილებას.

დასკვნა რედაქციისგან ბოსტნეულის მობრაწულაზე

ბოსტნეულის მობრაწულა მიიჩნევა დაბალკალორიულ, ნუტრიენტებით მდიდარ საკვებად.
ბოსტნეულის მოხმარება და მეტაბოლიზმი აჩვენებს მის დადებით გავლენას წონის კონტროლზე.

მეორე მხრივ, ცხიმის დაბალი შემცველობა ამცირებს საჭმლის მონელების დარღვევების რისკს.
ბოსტნეულის როლზე წვის მეტაბოლიზმში კვლევა ამის დამადასტურებელია.

დასასრულ, ბოსტნეულზე დაფუძნებული კვების გავლენა ჯანმრთელობაზე აჩვენებს, რომ მსგავსი კერძები ამცირებს ქრონიკული დაავადებების რისკს.

გაეცანი რეცეპტს ახლავე, გაუზიარე მეგობრებს, დაგვიტოვე შენი აზრი და აუცილებლად შეინახე მომავლისთვის!