მაკარონის მობრაწულა – ოჯახური სადილი 30 წუთში და მინიმალური შრომით

4
მაკარონის მობრაწულა

მაკარონის მობრაწულა შესანიშნავი არჩევანია, როცა გსურს გემრიელი კერძი მინიმალური ძალისხმევით.
სხვათა შორის, ის იდეალურია ლაზანიას მოყვარულთათვის, ვისაც დრო არ ჰყოფნის მის მომზადებაზე.

ამასთან, ინგრედიენტები ხელმისაწვდომია და პროცესი ძალზე მარტივია.
ამავდროულად, შედეგი გამოდის შთამბეჭდავი – ხრაშუნა ზედაპირით და წვნიანი შიგთავსით.

მაკარონის მობრაწულა – მარტივი ვერსია ლაზანიას მოყვარულთათვის

საწყისისთვის, მაკარონის მობრაწულა დამზადებულია მარტივად და არ საჭიროებს სპეციალურ ფირფიტებს.
გარდა ამისა, ფარში, ყველი და სოუსი ქმნის სრულყოფილ შიგთავსს ყოველ ფენაში.
ამავდროულად, შერეული ტექსტურა აძლევს კერძს ლაზანიას სტილს და განსაკუთრებულ არომატს.

საჭირო მასალა:

  • 500გ მაკარონი
  • 700 გ საქონლის ფარში (შეგიძლიათ შერეული ფარში გამოიყენოთ)
  • 1 თავი ხახვი
  • 1 წითელი ტკბილი წიწაკა
  • 2 ს.კ ტომატის პასტა
  • 50 მლ წითელი მშრალი ღვინო
  • 150 გ მაგარი ყველი
  • 1 პატარა კონა ოხრახუში
  • 400 მლ რძე
  • 2 ს.კ კარაქი
  • 2 ს.კ ფქვილი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება:

  1. წვრილად დაჭრილი ხახვი მოთუშეთ ზეთში 3 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ასევე წვრილად დაჭრილი წიწაკა და კიდევ 2-3 წუთით თუშეთ.
  2. შემდეგ დაუმატეთ ფარში,მარილი და 10 წუთით დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე, თან გამუდმებით ურიეთ. დაუმატეთ ღვინო და თუშეთ მანამ, სადნამ სითხე არ დაშრება.
  3. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და პომატის პასტა. ურიეთ დაახლოებით 4 წუთის გამავლობაში.
  4. მაკარონი მოხარშეთ, დაუმატეთ წყალი, დაუმატეთ 0,5 ს.კ ზეითუნის ზეთი და კარგად მოურიეთ.

ვამზადებთ სოუსს:

  1. ქვაბში გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ფქვილი და ურიეთ მანამ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ. შემდეგ დაუმატეთ რძე, გამუდმებით ურიეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე და გადმოდგით.
  2. სასურველ ფორმაზე ერთ ფენად დააწყვეთ მაკარონი, მოასხით ცოტა სოუსი და კარგად გადაანაწილეთ. შემდეგ ერთ ფენად მოათავსეთ ფარში.
  3. ზემოდან ისევ დაალაგეთ მაკარონის ფენა და მოასხით დარჩენილი სოუსი, მოახეხეთ ყველი და შედგით 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 25 წუთის განმავლობაში.
    გემრიელად მიირთვით.

დამატებითი ინსპირაციისთვის, გადახედეთ ბოსტნეულის მობრაწულა ღუმელში – დიეტური კერძი ვახშამზე და არანაირი სინდისის ქენჯნა.

ხშირად დასმული კითხვები “მაკარონის მობრაწულა”-ს შესახებ

  1. შეიძლება თუ არა სხვა სახეობის ფარშის გამოყენება?
    რა თქმა უნდა. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქათმის ან ღორის ფარში – გემოც არ იცვლება.
  2. შეიძლება თუ არა მაკარონის წინასწარ მოხარშვა?
    უმჯობესია, მაკარონი წინასწარ მოამზადოთ, რათა ბრტყლად დაელაგოს ფენებში.
  3. რამდენ ხანს უნდა ვაცხოთ მობრაწულა?
    საშუალოდ 25 წუთი 200 გრადუსზე საკმარისია, სანამ ზედაპირი დაიბრაწება.

მოლოდინი და შედეგები “მაკარონის მობრაწულა”-სთან დაკავშირებით

პირველ რიგში, მოლოდინია, რომ კერძი იქნება სწრაფად მოსამზადებელი და ვიზუალურად ლაზანიას მსგავსი.
რეალურად კი, ფენოვანი სტრუქტურა და გემოების შერწყმა ქმნის დაუვიწყარ კომბინაციას.

გარდა ამისა, მაკარონის მობრაწულა ბევრად უფრო იაფია და ნაკლებ შრომას საჭიროებს.
თუმცა, სწორად შერჩეული ინგრედიენტები განსაზღვრავს მის სრულფასოვან არომატს.

დასასრულებლად, კერძი გამოდგება როგორც ყოველდღიური, ასევე სტუმრების გამასპინძლებლად.
ამავდროულად, მისი შეცვლა სხვადასხვა სოუსით ან ფარშითაც მარტივად შეიძლება.

დასკვნა რედაქციისგან მაკარონის მობრაწულას შესახებ

კვლევის მიხედვით, მაკარონი მდიდარია რთული ნახშირწყლებით, რომლებიც ენერგიას აძლევს ორგანიზმს და არ გამოიწვევს წონაში მატებას ზომიერად მიღებისას.

გარდა ამისა, ცხელი კერძების მირთმევა აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და ხელს უწყობს მადას, რაც მნიშვნელოვანია დღის მთავარი კვებისთვის.

დასასრულებლად, დაბალანსებული კერძები ოჯახის საერთო ფსიქოლოგიურ განწყობაზე პოზიტიურად მოქმედებს და ამცირებს სტრესს ყოველდღიურობაში.

მოამზადე მაკარონის მობრაწულა დღესვე, გაუზიარე რეცეპტი მეგობრებს, დატოვე კომენტარი და შეინახე მომავლისთვის.