ქათმის რულეტი არომატული გულსართით – სუფრის მთავარი მოულოდნელი გმირი

33
ქათმის რულეტი

ქათმის რულეტი იდეალურია როგორც ყოველდღიური, ასევე სადღესასწაულო სუფრისთვის. თანაც, მისი მომზადება განსაკუთრებით მარტივია. არომატული გულსართი ამ კერძს განსხვავებულ ხასიათს სძენს.

გარდა ამისა, რულეტი მარტივად ერგება სხვადასხვა გარნირს. მაგალითად, შეგიძლიათ მიირთვათ კარტოფილთან ან მაკარონთან. საბოლოოდ კი გემრიელი შედეგი ნამდვილად გარანტირებულია.

ქათმის რულეტი ყველითა და მწვანილით – გემო, რომელიც გრჩება მეხსიერებაში

სანამ გულსართს მოამზადებთ, სწორად შეარჩიეთ ინგრედიენტები. მაგალითად, უხდება არომატული მწვანილი.

შედეგად, რულეტი გახდება წვნიანი და გაჯერებული. გარდა ამისა, ყველი გემოს კიდევ უფრო აამაღლებს. საბოლოოდ, მიიღებთ მარტივ და ეფექტურ კერძს.

რა მნიშვნელობა აქვს გულსართის სწორ შერჩევას ქათმის რულეტისთვის?

საბედნიეროდ, გულსართის კომბინაცია დამოკიდებულია თქვენს გემოვნებაზე.

მაგალითად, მწვანილი და ნიორი არომატს აძლიერებს. ამასთან, კარაქი რულეტს სირბილეს ანიჭებს. საბოლოოდ კი მიიღებთ გემრიელ და ჰარმონიულ შედეგს.

საჭირო მასალა:

  • 8 ცალი ქათმის ფილე (დაახლოებით 1,3-1,5 კგ)
  • 200 გ ყველი;
  • 4 კბილი ნიორი
  • 150 გ მწვანილი (ოხრახუში, კამა, ნიახური, ქინძი)
  • 100 გ კარაქი;
  • 50 გ მაიონეზი;
  • 60 მლ ზეთი;
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება:

  1. გულსართისთვის: გახეხეთ სახეხზე ნახევარი ყველი, შეურიეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, დაჭყლეტილი ნიორი და კარაქი. მოაყარეთ მარილი.
  2. დაბეგვეთ ქათმის ფილე, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
  3. დაბეგვილი ფილეს ნაპირას დადეთ გულსართი და გადაახვიეთ რულეტივით. შეწვით ზეთში რამდენიმე წუთი ორივე მხრიდან.
  4. წაუსვით ფილეს ზემოდან მაიონეზი, მოაყარეთ დარჩენილი ყველი და შედგით 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 10 წუთი.
  5. კერძის მორთვა შეგიძლიათ ჩერის პამიდვრით ან ბულგარული წიწაკით. სუფრასთან მიიტანეთ მაკარონთან ან კარტოფილთან ერთად.

დამატებით შეგიძლიათ უგემრიელესი ქათმის რულეტის სხვა ვერსიაც სცადოთ – წარმატება გარანტირებულია.

ხშირად დასმული კითხვები “ქათმის რულეტი”-ს შესახებ

  1. შეიძლება თუ არა ქათმის რულეტის მომზადება წინასწარ?
    რა თქმა უნდა, რულეტი შეგიძლიათ მოამზადოთ რამდენიმე საათით ადრე. შემდეგ უბრალოდ გააცხელეთ.
  2. რა ტიპის ყველი უხდება ქათმის რულეტს?
    უმჯობესია რბილი ან ნახევრადრბილი ყველი. მაგალითად, ედამი ან სულგუნი კარგად დნებიან.
  3. შესაძლებელია თუ არა მაიონეზის გარეშე მომზადება?
    დიახ, თუმცა მაიონეზი რულეტს დამატებით სირბილესა და ზედაპირის სილამაზეს ანიჭებს.

მოლოდინი და შედეგები “ქათმის რულეტი”-ს მომზადებისას

პირველად შესაძლოა შეგექმნათ შიში, რომ რულეტი ღუმელში დაშალოს. თუმცა, სწორად გადახვევა ამ რისკს გამორიცხავს. შედეგად მიიღებთ მჭიდროდ შეკრულ, ფორმიან რულეტს.

შემდეგ ეტაპზე, ყველი და მაიონეზი ზედაპირზე სწორად უნდა განაწილდეს. წინააღმდეგ შემთხვევაში ზედაპირი არ გახდება ოქროსფერი. საბოლოოდ კი მიღებული შედეგი ვიზუალურადაც და გემოვნურადაც დაგაკმაყოფილებთ.

დასასრულებლად, ნიორი და მწვანილი გულსართში აუცილებლად უნდა იყოს ახალი. სწორედ ეს ელემენტები ქმნის რულეტის ნამდვილ სურნელს. ასე კი კერძი გახდება თქვენს ოჯახში ერთ-ერთი ყველაზე მოთხოვნადი.

დასკვნა რედაქციისგან – ქათმის რულეტის კვებითი ღირებულების შესახებ

დადასტურებულია, რომ ქათმის ხორცი მაღალი ბიოშესათვისებლობის ცილას შეიცავს. კვლევის მიხედვით, ის ხელს უწყობს კუნთოვანი მასის შენარჩუნებას დაბალანსებულ დიეტაში.

გარდა ამისა, მწვანილი და ნიორი, როგორც კვლევები აჩვენებს, მდიდარია ანტიოქსიდანტებით. ეს ნივთიერებები იცავს უჯრედებს დაზიანებისგან და ამაგრებს იმუნურ სისტემას.

ასევე, პროტეინისა და ცხიმის კომბინაცია ხელს უწყობს დაღეჭვის დროს სიგრძეგრძელე შეგრძნების გაძლიერებას. შედეგად, რულეტი არა მხოლოდ გემრიელია, არამედ მეტად ნოყიერი.

თუ ქათმის რულეტის რეცეპტი გამოგადგათ, აუცილებლად გაუზიარეთ მეგობრებს, შეინახეთ და კომენტარიც დაგვიტოვეთ.