კვრინჩხის კენკრა სასარგებლო და გემრიელია

788
ფოტო: Лобачев Владимир on wikimedia

აქვს თუ არა კვრინჩხის კენკრას გარკვეული სამკურნალო მოქმედება? ა.გ.

წერილს პასუხობს ბიოლოგიურ მეცნიერებათა კანდიდატი ლუბოვ დუდჩენკო:

სამკურნალო მიზნებით, კვრინჩხის ყველა ნაწილი გამოიყენება: ყვავილები, ახალგაზრდა რტოები, ფოთლები, ფესვები, ქერქი და კენკრა. სამწუხაროდ, კვრინჩხის ყვავილობა დიდი ხნის წინ დასრულდა, თუმცა, შეგიძლიათ მისი ფესვები და ქერქი მოამზადოთ, როგორც სიცხის დამწევი საშუალება.

კვრინჩხის ფესვის ნაყენი: 5 გ დაქუცმაცებული ნედლეული ხარშეთ 15 წუთით 1.5 ჭიქა წყალში. დააყენეთ 2 საათით და გადაწურეთ. მიირთვით 1/4 ჭიქა დღეში 3-4-ჯერ.

კვრინჩხის კენკრა შეიცავს ტანინებს და მათ იყენებენ, როგორც მსუბუქად მკუმშავ საშუალებას ფაღარათისა და ციებ-ცხელების დროს. მისი მირთმევა შეიძლება უმად ან მაგარი ნახარშის ან კისელის სახით.

კენკრისგან ამზადებენ გემრიელ ლიქიორს, იმავე უკრაინულ ტერნოვკას. თუმცა, მას შემდეგ, რაც ლიქიორი მომზადდა, იგი აუცილებლად უნდა დააშოროთ კენკრას, რამდენადაც თესლი შეიცავს შხამიან ნივთიერება ამიგდალინს. ასევე, მომწკლარტო სასიამოვნო გემოს ნაყოფით ამზადებენ გემრიელ კომპონენტებსა და კისელს. ბლანშირებულ კენკრას ატარებენ საწრეტში და ხარშავენ ჟელეს.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს