მოამზადეთ ყოველ დილით კოტლეტებს პომიდორით და გახეხილი კარტოფილით.

თანამედროვე დიასახლისები აფასებენ თავიანთ დროს, ამიტომ უპირატესობას ორიგინალურ, თუმცა სწრაფ და მარტივ რეცეპტებს ანიჭებენ. აღარაა სამზარეულოში ნახევარი დღის გატარების დრო, როგორც ამას ჩვენი ბებიები და დიდი ბებიები აკეთებდნენ – სამყარო შეიცვალა, აჩქარდა და გაჯერდა. სწორედ ამიტომ, ფასდება ისეთი კერძები, რომლებიც არამხოლოდ გემრიელი, არამედ მოსამზადებლად მოსახერხებელიცაა.

და დღეს ჩვენ გთავაზობთ კოტლეტების მომზადებას ღუმელში, პომიდვრითა და ყველით. რამდენიმე წუთში მზადდება, შედგამთ ღუმელში და გამოიღებთ მსუყე, მადისაღმძვრელ საკვებს, რომელიც ნებისმიერი სუფრის ნამდვილ სამკაულად იქცევა.

© Depositphotos

კოტლეტები მომიდორით და კარტოფილით

ინგრედიენტები

  • 350 გ ღორის ხორცი
  • 500 გ გათლილი კარტოფილი
  • 80 გ მყარი ყველი
  • 2 პომიდორი
  • 1-2 კბილი ნიორი
  • მარილი, პილპილი, სანელებლები გემოვნებით

მომზადება

1. მოათავსეთ ნიორი ბლენდერში, დაუმატეთ ხორციც. დააქუცმაცეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. გადადეთ ფარში თასში, დაუმატეთ მარილი და სანელებლები.

2. ფარშისგან მოამზადეთ 9 თანაბარი ზომის ბურთულა.

3. დახეხეთ კარტოფილი მსხვილად. დაწურეთ.

4. პომიდორი დაჭერით რგოლებად.

5. წაუსვით საცხობ ფორმას ზეთი ან დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი. დაალაგეთ დახეხილი კარტოფილი 9 თანაბარ კვერად.

6. ზემოდან დაადეთ ფარშის ბურთულები. დააბრტყელეთ.

7. ფარშზე მოათავსეთ პომიდვრები და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

8. 5 წუთში, სანამ მომზადდებოდეს, გამოიღეთ კოტლეტები და მოაყარეთ ყველი. შედგით კიდევ რამდენიმე წუთით.

გემრიელად მიირთვით!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here