სანამ ბადრიჯნის სეზონი არ დასრულებულა, ამ ხიზილალის დროულად მომზადებას გირჩევთ! ყოველ შემოდგომას ცნობილი „საზღვარგარეთის, ბადრიჯნის ხიზილალა“ ჩემი სახლის ყოველდღიური და სადღესასწაულო მენიუს ჰიტი ხდება. რეცეპტი ძალიან მარტივია, სწორედ ამ რეცეპტით ჩემი დედამთილი ხიზილილას უკვე 35 წელზე მეტია ამზადებს.
ჩემი აზრით, ბადრიჯნის ხიზილალა საუკეთესო წასახემსებელია! წვნიანი, არომატული წასახემსებელი ძალიან მარტივი პროდუქტებიდან მზადდება.
ბადრიჯნის ხიზილალა სახლის პირობებში
დღეს „პაპარაცი“ გასწავლით, როგორ მოამზადოთ შინაურული ხიზილალა ბადრიჯნიდან. თითებს ჩაიკვნეტთ!
ინგრედიენტები:
- 1 კგ ბადრიჯანი
- 1 ხახვი
- 2-3 პომიდორი
- 2-3 კბილი ნიორი (სურვილის შემთხვევაში)
- 3 ს/კ მცენარეული ზეთი
- მარილი, წიწაკა, სანელებლები გემოვნებით
მომზადება:
1. ბადრიჯანი გარეცხეთ, ქაღალდის სალფეთქით გაამშრალეთ, შემდეგ ჩანგლით დასერეთ. ასე იმიტომ უნდა გააკეთოთ, რომ ბადრიჯანი ცხობის დროს არ გასკდეს.
2. ბადრიჯანი 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში აცხვეთ, შემდეგ ცოტა ხნით გააგრილეთ, გაასუფთავეთ და ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ.
3. ხახვი გარეცხეთ, გაწმინდეთ და წვრილად დაჭერით. ჩაიდანი აადუღეთ. პომიდორს 1–2 წუთით მდუღარე წყალი დაასხით. წყალი გადაასხით და 1 წუთით ცივი წყალი დაასხით. პომიდორს ქერქი მოაშორეთ, შემდეგ საშუალო სახეხზე გახეხეთ.
4. ხახვი მცენარეულ ზეთში ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით, მაგრამ ყურადღებით იყავით, რომ არ დაიწვას. ხახვს გატარებული ბადრიჯანი დაუმატეთ და 5-7 წუთით თუშეთ, მუდმივად ურიეთ.
5. ბადრიჯანს და ხახვს პომიდორი, დაქუცმაცებული ნიორი (სურვილის შემთხვევაში) დაუმატეთ. მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ. თქვენი გემოვნებით ნებისმიერი სხვა სანებელებელი შეგიძლიათ დაამატოთ. ჩემი დედამთილი ზოგჯერ ცოტა დაქუცმაცებულ ქინძს უმატებს. კარგად აურიეთ და 3-4 წუთით მომზადებამდე თუშეთ.
6. ესეც ასე, ბადრიჯნის ხიზილალა მზადაა. გემრიელად მიირთვით!
ხიზილალას ეს რეცეპტი თქვენი ფავორიტი ნამდვილად გახდება. წასახემსებელი ხარჯიანი არაა და მინიმალური რაოდენობის ინგრედიენტებს მოითხოვს. ქმარი და ბავშვები კოვზებით ჭამენ, მე კი პურზე ვუსვამ და ბუტერბროდივით მივირთმევ.