ცომი, რომლითაც ყოველთვის ფუმფულა და გემრიელი ფუნთუშები გამოდის

0
713

ეს რეცეპტი დიდი ბებიისგან მერგო. სწორედ მისი დამსახურებით გამომდის ყველა გამომცხვარი კერძი ასეთი გემრიელი. საფუვრიანი ფუმფულა ცომი რძეზე მარტივად მზადდება, თუ გარკვეულ ნიუანსებს გაეცნობით. ყურადღება მიაქციეთ მანანის ფაფის დამატების პუნქტსაც – ეს მნიშვნელოვანია!

დღეს ჩვენი რედაქცია გაგიზიარებთ ფუნთუშებისა და ღვეზელების ცომის მომზადების ყველა ნიუანსს. ამ რეცეპტით უკვე 20 წელია ვაცხობ და იმედი არასდროს გამცრუებია!

ფუმფულა საფუარიანი ცომი რძეზე

ინგრედიენტები

  • 1.1 კგ ფქვილი
  • 40 გ საფუარი
  • 0.5 რძე
  • 2 კვერცხი
  • 100 გ მარგარინი
  • 150 გ შაქარი
  • 5 ს.კ. მანანის ფაფა
  • 30 გ ვანილის შაქარი (2 შეკვრა)
  • 0.5 ს.კ. მარილი

მომზადება

  1.  ცომის ფუძის მოსამზადებლად, შეურიეთ 100 მლ ოთახის ტემპერატურის წყალს 2 ს.კ. შაქარი, საფუარი და 2 ს.კ. ფქვილი, მოურიეთ და დააყენეთ 30 წუთით თბილ ადგილას
  2. მოსახერხებელ ჭურჭელში შეურიეთ კვერცხი, შაქარი, ვანილის შაქარი და მარილი. ათქვიფეთ მიქსერით შაქრის სრულად გახსნამდე.
  3. თბილი რძე დაუმატეთ კვერცხის მასას, ჩაყარეთ მანანის ფაფა და ცოტაოდენი ფქვილი.
  4. დაუმატეთ საფუარი, მოურიეთ და გააჩერეთ 30 წუთით, ასაფუებლად.
  5. მოზილეთ ცომი ფქვილის თანდათანობით დამატებით. ბოლოს დაუმატეთ დამდნარი მარგარინი. ცომი უნდა იყოს მსუბუქი, არც ისე მყარი. დადგით ცომი თბილ ადგილას 1 საათით.
  6. სანამ ცომი ფუვდება, შეგიძლიათ მოამზადოთ ცომი ფუნთუშების გასალამაზებლად. მოსახერხებელ ჭურჭელში შეურიეთ ფქვილი, მწიკვი მარილი და წყალი. მოზილეთ და გააბრტყელეთ თხლად, გამოჭერით საჭირო ფორმები. მე მიყვარს ფოთლებით, ყვავილებითა და ჩიტებით გაფორმება.
  7. აფუებული ცომი დაყავით რამდენიმე ნაწილად და დაამზადეთ ფუნთუშები ან ღვეზელები. აცადეთ კვერებს 30 წუთით აფუება ხელსახოცის ქვეშ, მორთეთ დეკორით და წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი.
  8. აცხვეთ ცომი 180 გრადუსამდე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთით, მომზადებამდე. ცხობის დრო თქვენი ღუმელის ტიპზეა დამოკიდებული. წაუსვით მზა ღვეზელებს დამდნარი კარაქი, დაახურეთ პირსახოცი და გააჩერეთ 30 წუთით.

ფუნთუშები მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

თქვენ გაქვთ ცომის განსაკუთრებული და უტყუარი რეცეპტი? გაგვიზიარეთ გამოცდილება!