რა არის ყველა რომ კომპოტსა და ახალ გაწურულ წვენს ამზადებს? ეს ჯანსაღი ცხოვრების წესი უკვე ყველას მობეზრდა! მხიარულება, გართობა გვსურს და არა ეს ყველაფერი. მხოლოდ იმას ვაკეთებთ, რომ სარკის წინ ახალ ნაკეცს ვეძებთ. კმარა! დღეს ვიფიქროთ იმაზე, თუ როგორ მოვამზადოთ თაფლუჭი სახლის პირობებში და შემდეგ როგორ მოვაწყოთ დღესასწაული.
„პაპარაცი“ ამ მხრივ მთელი გულით გიერთდებით და გთავაზობთ გამოიყენოთ რეცეპტი, რომელმაც კულინარიაში თავი უკვე დიდი ხანია დაიმკვიდრა. ასე რომ, ინგრედიენტები შეაგროვეთ და მომზადებას შეუდექით.
როგორ მოვამზადოთ თაფლუჭი სახლის პირობებში
წვრილმანებზე არ შევჩერდებით, მთელი წლის კარგი განწყობა წინასწარ მოამზადეთ: თავად მიირთვით და მეგობრებსაც გაუმასპინძლდით. მოკლედ, ბევრი, 25 ლ მოცულობის მოამზადეთ. აბა თქვენ როგორ ფიქრობდით?
თქვენ დაგჭირდებათ:
- 3 ლ თაფლი
- 20 ლ წყალი
- 200 გრ ლუდის საფუარი
- 20 გრ დარიჩინის ჩხირი
- 50 გრ პირშუშხა
- 10 გრ კოჭა
- 5 გრ მიხაკი
- 2 გრ წიწაკის ფხვნილი
როგორ მოვამზადოთ თაფლუჭი სახლის პირობებში
1. საკვები წყალი ოდნავ შეათბეთ და თაფლი დაუმატეთ. მომავალ სასმელს მუდმივად აურიეთ, რომ არ დაიწვას. თაფლუჭი მანამ ადუღეთ, სანამ მოცულობა არ განახევრდება. ხარშვის დროს წარმოქმნილი ქაფი აუცილებლად მოაშორეთ.
2. ხარშვას დაახლოებით 1 საათი დასჭირდება, შემდეგ თაფლუჭი გახურებულ ღუმელში აორთქლებისთვის შედეთ. სამუშაო ტემპერატურა – 100 გრადუსი ცელსიუსი. შემდეგ მიღებული სიროფი გააგრილეთ, მაგრამ არა ბოლომდე, არამედ 40-50 გრადუსამდე. პირშუშხას გირჩები და საფუარი დაუმატეთ. როცა სიროფი გაგრილდება, სანელებლები დაუმატეთ.
3. დალევა არ იჩქაროთ. თაფლუჭს დუღილისთვის კიდევ 1 კვირა დასჭირდება. მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ გასინჯოთ და შესანახად ბოთლებში გადაასხათ. თაფლუჭი რამდენიმე ფენად გაკეცილ მარლაში გადაწურეთ, რომ სუფთა სასმელი დაგრჩეთ. მზადაა!
რედაქციისგან
გირჩევთ, თაფლის სასმელი 6 თვემდე შეინახოთ. რაც უფრო დიდხანს გააჩერებთ, მით უფრო ტკბილი იქნება! დუღილის შემდეგ მის დალევას არავინ გიშლით. თუ დაყენება გსურთ, მწვანე შამპანურის ბოთლებში გადაასხით და სარდაფში შეინახეთ. გილოცავთ! ძველებური სასმელი მზადაა! გამასინჯებთ?
როგორ გავაკეთოთ თაფლუჭი სახლის პირობებში კარგი განწყობის გარეშე? აუცილებლად მოგვწერეთ, თუ რა ხრიკებს მიმართავთ რეცეპტის გასამრავალფეროვნებლად.