წვნიანი და ფოროვანი მობრაწულა კეფირზე „ათასი ბუშტი“

0
199

არ იცით, რა მოამზადოთ საუზმეზე? ეს ჩიზქეიქი „1000 ბუშტი“ მოამზადეთ. რეცეპტი ინტერნეტ სივრცეში შემთხვევით ვიპოვე და მისი ცდა გადავწყვიტე. გულწრფელად გეტყვით, ეს საუკეთესო პეროგია, რომელიც ბოლო პერიოდში გავსინჯე!

სინამდვილეში უფრო მობრაწულაა, ვიდრე ჩიზქეიქი, მაგრამ ძალიან ნაზი და ჰაეროვანია. ის მზადდება კეფირზე ძალიან ჩვეულებრივი პროდუქტებით, რომლებიც მაცივარში თითოეულ დიასახლისს აქვს. დესერტის გემო სუფლეს ან იაპონურ ჩიზქეიქს ჰგავს, მაგრამ ეს ტკბილეული უფრო ნაზია.

ჰაეროვანი მობრაწულა

დღეს „პაპარაცი“ გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ მობრაწულა „1000 ბუშტი“. ჰაეროვანი ჩიზქეიქი მარტივად!

ინგრედიენტები:

  • 300 გრ არაჟანი (25-30%)
  • 4 კვერცხი
  • 400 გრ კეფირი (ან იოგურტი)
  • 125 გრ შაქარი
  • 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 1 ლიმონის ცედრა
  • 25 გრ სიმინდის სახამებელი
  • 70 გრ ფქვილი
  • მწიკვი მარილი
  • შაქრის ფხვნილი მოსაყრელად

მომზადება:

1. პირველ რიგში, საცხობი ფორმა მოამზადეთ. ამისთვის 20×20 სმ ზომის ფორმას ვიყენებ. საცხობ ფორმას პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ და ამავე ქაღალდით გვერდები გაუკეთეთ. მე თითოეულ მხარეს 10 სმ სიმაღლის ქაღალდის გვერდს ვიყენებ.

2. კვერცხის ცილა და გული 2 სხვადასხვა თასში მოათავსეთ. ცალკე კეფირი და არაჟანი აურიეთ, ვანილი, ასევე 1 ლიმონის ცედრა დაუმატეთ. ფქვილი და სახამებელი გაცერით. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ყველაფერს კარგად აურიეთ.

3. ცილას დაუმატეთ მარილი, 3-4 წუთით მიქსერით ათქვიფეთ, შემდეგ შაქარი დაუმატეთ და მყარი ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ. თითო–თითო კვერცხის გული დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.

4. რამდენიმე მიდგომით ორივე მასა აურიეთ. ზემოდან ქვემოთ ფრთხილად აურიეთ, რომ ჰაეროვნება შეინარჩუნოთ. ცომი ჰაეროვანი და ფუმფულა უნდა გახდეს.

ცომი ფორმაში ჩაასხით, გაათანაბრეთ. კბილის ჩხირით ცომში პატარა ნახვრეტები გააკეთეთ, რომ ჰაერი გამოუშვათ.

5. პეროგი წინასწარ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 1 საათით აცხვეთ. მზაობა ხის ჩხირით შეამოწმეთ.

6. ესეც ასე, არომატული პეროგი მზადაა. გემრიელად მიირთვით!

ეს ჰაეროვანი მობრაწულა შესანიშნავად გამოგადგებათ სასაუზმედ ან წასახემსებლად. სჯობს საღამოს მოამზადოთ, რადგან ცივი უფრო გემრიელია!

ეს დესერტი ოჯახური ჩაის სმის შესანიშნავი ხიბლი გახდება. აუცილებლად მოამზადეთ, ოჯახის წევრები მადლობას გეტყვიან!