ბადრიჯნის წასახემსებელი „ნაჭრები“ ქართული რეცეპტის მიხედვით

0
408

ბადრიჯნის ნაჭრები ქართული რეცეპტით ძალიან გემრიელი კერძია, რომელიც სწრაფად და მარტივად მზადდება. ამ შესანიშნავი წასახემსებლის მომზადებაზე ძალიან ცოტა დრო მეხარჯება. სამაგიეროდ ზუსტად ვიცი, თუ რომელი კერძი გაქრება სუფრიდან პირველი!

კაკლის შიგთავსით ბადრიჯნის მომზადებაში სირთულე არაფერია. ერთ საიდუმლოს გაგიმხელთ: სჯობს პასტის მოსამზადებლად შინაურული მაიონეზი გამოიყენოთ. კერძი ასე უფრო გემრიელი გამოვა და მაღაზიის მაიონეზის გემო არ ექნება.

ინგრედიენტები:

  • 3 ბადრიჯანი
  • 2 კვერცხი
  • 200 გრ ნიგოზი
  • 100 გრ მაიონეზი
  • 5 კბილი ნიორი
  • 1 კონა ქინძი
  • 0,25 ხახვი
  • 2 ს/კ ლიმონის წვენი
  • 1 ჩ/კ მარილი
  • 0,5 ჩ/კ ხმელი სუნელი
  • 0,5 ჩ/კ ხმელი ქინძი
  • მზესუმზირას ზეთი გემოვნებით

მომზადება:

1. ბადრიჯანი 7-8 სმ სისქის რგოლებად დაჭერით. მარილწყალში 30 წუთით გააჩერეთ. ამის შემდეგ ზედმეტი სითხე მოაშორეთ და ქაღალდის პირსახოცით გაამშრალეთ.

2. კვერცხი ათქვიფეთ და ბადრიჯანს დაასხით. 10-15 წუთით გააჩერეთ.

3. ამ დროში კაკლის პასტა მოამზადეთ. ბლენდერის ჭიქაში 100 მლ წყალი ჩაასხით, ხახვი, ქინძი, ლიმონის წვენი, ნიორი, მაიონეზი, ნიგოზი, მარილი და სანელებლები დაუმატეთ. ინგრედიენტები ფაფის მიღებამდე დააქუცმაცეთ. პასტა გასასქელებლად მაცივარში შეინახეთ.

4. ბადრიჯანი ორივე მხრიდან მცენარეულ ზეთში ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით. ქაღალდის პირსახოცზე დააწყვეთ.

5. თითოეულ ბადრიჯნის ნაჭერს კაკლის შიგთავსი დაუმატეთ და შუაზე გაკეცეთ.

ალბათ, იკითხავთ, თუ რატომ უნდა აურიოთ კვერცხი ბადრიჯანს მომზადების დროს? ამ ხრიკის წყალობით ბოსტნეული შეწვის დროს ბევრ ზეთს არ იწოვს. აი, ასეთი გემრიელი წასახემსებელი გამოგვივიდა ბადრიჯნით.