საბჭოთა კერძი ხორციანი პომიდვრით: თეფშზე ნამცეციც აღარ დარჩება

0
214

პომიდორი ქურქში უმარტივებსი ინგრედიენტებისგან გემრიელი კერძის მომზადების ერთ-ერთი ნათელი მაგალითია. ამ კერძის მომზადება ყოველდღე შეიძლება, აქტუალობას მაინც არ დაკარგავს.

ეცადეთ, პომიდორი გასეირნებამდე მოამზადოთ. ასე მას დრო ექნება, კარგად გაიჟღინთოს, სახლში დაბრუნების შემდეგ კი გემრიელად ისადილებთ.

პომიდორი ქურქში 

ინგრედიენტები:

  • 3 საშუალო ზომის პომიდორი
  • მოხარშული კვერცხი
  • 70 გ ყველი
  • 2 ნაჭერი ნიორი
  • 2 ს.კ. მაიონეზი
  • მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით
  • მწვანილი მოსართავად

მომზადება

1. დაჭერით პომიდორი თხელ რგოლებად, დაალაგეთ ბრტყელ თეფშზე და მოაყარეთ პილპილი, მარილი.

2. წვრილად დახეხეთ ყველი, შეაზილეთ მაიონეზი და დაჭყლეტილი ნიორი.

3. კარგად მოურიეთ ყველის მასას კოვზით.

4. წაუსვით მაიონეზიანი ყველი პომიდვრის ნაჭრებს.

5. ყველაზე წვრიად დახეხეთ მოხარშული კვერცხი. მოაყარეთ პომიდორს ყველი და კვერცხი. აცადეთ გაჟღენთა.

6. მირთმევამდე, მოაყარეთ ახალი მწვანილი.

როგორც ხედავთ, ჩვენ ისევ არ მოგვიტყუებიხართ: პომიდორი სწრაფად და მარტივად მზადდება, გემოთი კი უბრალოდ ღვთაებრივია! მართლაც, მისი მომზადება ბავშვსაც კი შეუძლია. გირჩევთ, ეს რეცეპტი ბავშვებთან ერთად გამოსცადოთ.

თქვენ რომელ კერძებს ამზადებთ პომიდვრით?