ჭურჭელი მიწვის საწინააღმდეგო ზედაპირით და მისი ადგილი სამზარეულოში.

0
301

თანამედროვეობაში უამრავი სახის ტექნიკა და ჭურჭელი არსებობს რომლებზეც წინა საუკუნის დიასახლისები ვერც კი იოცნებებდნენ. თუმცა ზოგჯერ ვხვდებით, რომ მიწვის საწინააღმდეგო საფარის მქონე ტაფებისა და ჭურჭლის უკან უამრავი მითი იმალება. დღეს პაპარაცის ამ სტატიაში სწორედ იმ ტაფებზე და მულტისახარშის ჯამებზე ვისაუბრებთ რომლებსაც მიწვის საწინააღმდეგო საფარი აქვთ და ჩვენს საკვებს უფრო ჯანსაღსა და უსაფრთხოს ხდიან.

Photo credit: Depositphotos

ჭურჭელი მიწვის საწინააღმდეგო საფარით

ალბათ ყველას სმენია, რომ მიწვის საწინააღმდეგო საფარი თუ გაიჩხაპნა მისგან სხვადასხვა მავნე ნივთიერებები გამოდის და ჩვენს ჯანმრთელობას ზიანი ადგება. კერძოდ, მისგან პერფორირებული კარბონის მჟავა გამოიყოფა.

ზემოთხსენებული ნივთიერება სუფთა სახით თეთრ ფხვნილს წარმოადგენს რომელსაც მძაფრი სუნი აქვს. მას ტეფლონის წარმობისთვის იყენებენ – მიწვის საწინააღმდეგო მქონე ჭურჭლის ყველაზე პოპულარული საფარი.

Photo credit: Depositphotos

ამბობენ, რომ ტეფლონის ტაფის ძლიერი გაცხელება უკვე იწვევს ამ მჟავის გამოყოფას და საკვებში შერევას. თუმცა ჭურჭელში ამ ნივთიერების შეცველობა მინიმუმამდეა დაყვანილი. ტეფლონის ტაფებმა მომხმარებლის პატივისცემა მალევე მოიპოვა. ის საკმაოდ გამძლეა დაზიანებების მიმართ და მავნე ნივთიერებებსაც არ შეიცავს.

Photo credit: Depositphotos

ტაფაზე გაჩენილი ნაკაწრებიც არც თუ ისე საშიშია, თუ თქვენმა მეუღლემ შემთხვევით მიწვის საწინააღმდეგო საფარი დააზიანა ნუ შეშინდებით. ჯერ დაადგინეთ თუ რა მასალის გახლავთ ჭურჭელი და რამდენად კრიტიკულია ნაკაწრი. ნაკაწრი ჯანმრთელობისთვის ნაკლებ საშიშია, თუმცა მათ გამო ტაფა საკვების მიკვრას დაიწყებს.

ტეფლონის ალტერნატივა

ტეფლონის ტაფის ალტერნატივა კერამიკული საფარის მქონე ჭურჭელი გახლავთ. თუმცა იცოდეთ, რომ კერამიკის ჭურჭელი ტემპერატურული ცვლილებების მიმართ ძალიან მგრძნობიარეა და დროთა განმავლობაში მას მიკრო-ბზარები უჩნდება.

Photo credit: Depositphotos

ვისაუბროთ ასეთი ჭურჭლის გარეგნულ თვისებებზეც. საქმე იმაშია, რომ რამდენიმე თვის შემდეგ საფარი ბზინვარებას კარგავს და მოყვითალო ან მოყავისფრო ფერის ხდება, უჩნდება ნადები რომლის მოცილებაც შეუძლებელია. ასეთი ჭურჭლის შეძენისას გახსოვდეთ, რომ ის მალე დაკარგავს მიმზიდველ იერსახეს.

Photo credit: Depositphotos

თუ ტეფლონის ტაფაზე საკვების შეწვა ზეთის გარეშეა შესაძლებელი, მისი დაკაწვრის შემდეგ მას უკვე ბევრი ზეთი დაჭირდება რათა საკვები არ მიიწვას.

Photo credit: Depositphotos

როგორც ხედავთ თანამედროვე ჭურჭელი საკმაოდ ადვილი მოსახმარია თუმცა მათი გამოცვლა და განახლება რეგულარულად არის საჭირო. მინიმუმ წელიწადში ორჯერ. ამ მიზეზების გამო დიასახლისები ხშირად ამბობენ უარს ტეფლონის ჭურჭელზე და უპირატესობას უსაფრთხო რკინისა და თუნუქის ნაკეთობებს ანიჭებენ.