გაზაფხული, ავიტამინოზი – ნაცნობი სიტუიაციაა?! მწვანე ხახვი, ისპანახი, კამა, ოხრახუში და ჭინჭარი. ამ ყველაფრისგან მწავნე სალათის მომზადება შეიძლება.
ამ სასარგებლო მცენარეებისგან სალათებს ჩვენი ბებიები ამზადებდნენ. ჭინჭარში ძალიან ბევრი სასარგებლო ვიტამინი და მიკროელემენტია, ამიტომ სასურველი გაზაფხულზე რაციონში აუცილებლად შევიტანოთ.
ამ სალათისთვის ახალგაზრდა ჭინჭარი გამოგადგებათ. სასურველია მისი ზედა ნაწილები გამოიყენოთ. შემდეგ მცენარე გარეცხეთ და მოწალეთ. მას მარილიანი მდუღარე დაასხით და 1 წუთით გააჩერეთ. გადაიტანეთ რათა მისი ვიტამინები და სასარგებლო ნივთიერებები მაქსიმალურად შევინარჩუნოთ. ბოლოს ჭინჭარი საწურზე მოათავსეთ რათა ზედმეტი სითხე დაიწუროს.
ინგრედიენტები
- 60 გრამი ახალი ჭინჭარი
- 1 მჟავე ან ტკბილ-მჟავე ვაშლი
- 35-40 გრამი კაკალი
- 2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
- ლიმონის წვენი გემოვნებით
მომზადების წესი
1. ბლანშირებული ჭინჭარი დაჭერით
2. ვაშლი კი სურვილისამებრ დაჭერით თხელ ფენებად ან ჩხირებად
3. კაკალი მოხალეთ და შემდეგ დააქუცმაცეთ
4. ყველა ინგრედიენტი აურიეთ, შეაზავეთ მცენარეული ზეთით და ლიმონის წვენით. კარგად აურიეთ.
კერძს სურვილისამებრ შეგიძლიათ ნიორი, სალათის ფურცლები ან მოხარშული კვერცხიც დაუმატოთ.
მისი შეკმაზვა არაჟნიტაც შეიძლება. ჭინჭარს ფორთოხალიც უხდება.
ხედავთ რა მარტივია?! ეს სალათი ვიტამინებით მოგამარაგებთ. არ დაგავიწყდეთ რეცეპტის მეგობრებისთვის გაზიარება!