ძველი, მაგრამ უცვლელად გემრიელი სალათი კომბოსტოს მწნილით

0
185

სულ უფრო რთული კულინარიული რეცეპტების გამოგონების გამო, ჩვენ ხშირად გვავიწყდება, რომ უმარტივესი საკვები, როგორც წესი, ყველაზე ჯანსაღია. ხანდახან, ყველაზე გემრიელიც, რასაც დაგიმტკიცებთ კომბოსტოს მწნილის, ხახვისა და მწვანე ბარდის სალათი.

როგორც სხვა ფერმენტირებული პროდუქტი, კომბოსტოს მწნილიც ეხმარება ორგანიზმს მკვებავი ნივთიერებების ათვისებაში, აძლიერებს ჩვენს იმუნიტეტს და ავსებს ვიტამინებით.

თუმცა, უნდა გაითვალისწინოთ, რომ მაღაზიის მწნილი დიდი რაოდენობით შაქარსა და ძმარს შეიცავს. ამიტომ, ამ რეცეპტისთვის მხოლოდ შინ მომზადებული ხრაშუნა მწნილი უნდა გამოიყენოთ.

კომბოსტოს მწნილის სალათი

ინგრედიენტები:

  • 400 გ კომბოსტოს მწნილი
  • 0.5 ნედლი კიტრი
  • 1 თავი ხახვი
  • 300 გ მწვანე ბარდა
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
  • რამდენიმე ღერო მწვანე ხახვი
  • ოხრახუშის მცირე კონა
  • 0.5 ს.კ. ლიმონის წვენი
  • 3 ს.კ. არარაფინირებული ზეთი

მომზადება

1. დაჭერით ხახვის თავი რკლებად, კიტრი – გრძელ ზოლებად. ხახვს სიმწარე რომ მოაშოროთ, 1 წუთით დაასხით მდუღარე წყალი.

2. ოდნავ დაწურეთ კომბოსტოს მწნილი.

3. დაუმატეთ ხახვი და კიტრი.

4. გადაღვარეთ ბარდიდან ჭარბი სითხე და ჩაყარეთ ძირითად თასში.

5. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.

6. დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილი. შეაზავეთ ლიმონის წვენითა და არომატული ზეთით.

7. მოურიეთ და გაიტანეთ სუფრაზე.

8. მართალს ამბობენ, რომ ყველაფერი გენიალური მარტივია. გემრიელად მიირთვით!

კომბოსტოს დამწნილების ტრადიცია ჩინეთის დიდ კედელზე ძველია, თუმცა, ჩვენს დღემდე დიდებულად შემოინახა თავი. თქვენ რას ამზადებთ ამ მწნილისგან?