საზაფხულო კატლეტები, გეგონება ხორცისგან არის მომზადებული

0
4867

თურმე, შეგიძლიათ მოამზადოთ კომბოსტოს კატლეტები ტაფაზე ისე, რომ ხორცისგან გაკეთებული გეგონებათ. ინგრედიენტები მარტივია და არ მოითხოვს განსაკუთრებულ შენელებას და უნარებს. ძირითადი პროდუქტებს სახლში მოიპოვებთ, სოკოს კი უახლოეს სუპერმარკეტში. მოკლედ, დავიწყოთ:

კომბოსტოს კატლეტები

ინგრედიენტები:

  • 200 გ. კარტოფილი
  • 100 გ. კომბოსტო
  • 100 გ. შამპინიონი
  • 40 გ. მცენარეული ზეთი
  • 100 გ. მანჭკვალა ან რომელიმე სხვა სოკო
  • 100 გ. ფქვილი
  • 10 გ. ოხრახუში
  • ცოტა ბაზილიკი
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

  1. ეს გემრიელი და ნოყიერი საჭმელი პროდუქტების წინასწარ მომზადებას საჭიროებს. კარტოფილი გვჭირდება მოხარშული. გათალეთ კარტოფილი და დადგით მოსახარშად მთლიანები. შემდეგ წვრილად დაჭერით კომბოსტო, ჩაყარეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და მცენარეული ზეთი და მოთუშეთ.
  2. ამოიღეთ მოხარშული კარტოფილი, ჩაზილეთ ნახევრად – ჩანგლით ან საჭყლეტით. ძალიან არ გინდათ, რადგან კატლეტები უხეში ტექსტურის გამოვა. ხარშეთ კომბოსტო 10 წუთი მაღალ ცეცხლზე. ძალიან არ გადახარშოთ! შემდეგ გადმოიღეთ, ჩაზილეთ და დაუმატეთ კარტოფილის ცომს, შეურიეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში.
  3. სოკო ჩაყარეთ მდუღარე წყალში და აადუღეთ. შემდეგ შეურიეთ დაჭრილ შამპინიონებს. მიღებული მიქსი მოშუშეთ ტაფაზე კარგად. მარილი და სანელებლები თქვენი გემოვნებით დაამატეთ.
  4. კარტოფილის და კომბოსტოს ნარევს დაუმატეთ ცოტა ფქვილი. გააკეთეთ ბურთულები, გააბრტყელეთ და შეწვით ზეთში. დააწყვეთ შემწვარი კატლეტები თეფშზე, თავზე დაადეთ სოკო, მოაყარეთ დაჭრილი ბაზილიკი.  სულ ეს არის!

კარტოფილი იდეალურად მეგობრობს კომბოსტოსთან. სოკოს ნაწილიც კარგად ჯდება გემოებში. გემრიელად მიირთვით!