ნამცხვარმა ხაჭოს ცომით ისრაელის სპეციალისტის რეცეპტით, ჩვენი ოჯახური ცხოვრება უფრო ტკბილი გახადა

0
324

ყველაზე გემრიელი ვარტუშკები გამოდის ხაჭოს ცომით და გარგარით! ეს არის ზაფხულის ნამდვილი გემო – მსუბუქი და არომატული. ყოველ შაბათს ვაცხობ და ვტკბები ამ საოცრებით. რეცეპტი ეკუთვნის ისრაელის ერთ-ერთ საუკეთესო სპეციალისტს.
დღეს paparazzi.ge გაგიზიარებთ ხაჭოს ამ ნამცხვრის მომზადების წესს ხილის შიგთავსით. დამიჯერეთ, ეს იქნება საუკეთესო რამ!

გემრიელი ვარტუშკები

ინგრედიენტები ცომისთვის:

  • 250 გ. ხაჭო
  • 1 კვერცხი
  • 100 გ. ნაღების კარაქი
  • 100 გ. შაქარი
  • 300 გ. ფქვილი
  • 10 გ. ვანილის შაქარი
  • 10 გ. გამაფხვიერებელი
  • მწიკვი მარილი

ინგრედიენტები შიგთავსისთვის:

  • 500-600 გ. გარგარი (10-15 ცალი)
  • 70 მლ წყალი
  • 1 ს/კ სახამებელი
  • 3 ს/კ შაქარი
  • 20 გ. ნუშის ფანტელი
  • 1 ს/კ. შაქრის პუდრა

მომზადების წესი:

  1. გარეცხეთ გარგარი, გაჭერით შუაზე და ამოაცალეთ კურკა. დაჭერით თხელ ნაჭრებად.
  2. ჩაყარეთ გარგარი სქელძირიან ქვაბში, დაუმატეთ შაქარი და წყალში გახსნილი სახამებელი. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე შაქრის გახსნამდე.
  3. ცალკე ჯამში ჩაყარეთ ხაჭო, შაქარი, ვანილი, ნაღების კარაქი, კვერცხი და მწიკვი მარილი. ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  4. შეურიეთ ფქვილში გამაფხვიერებელი, შემდეგ ჩაყარეთ ხაჭოიან მასაში. კარგად მოზილეთ ჯერ კოვზით, შემდეგ ხელით. ცომი უნდა იყოს რბილი, გლუვი და არ ეკრობოდეს ხელებს.
  5. ცომის გუნდა გაყავით ორ ნაწილად. თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ ძეხვისებურად და დაყავით ექვს ტოლ ნაწილად. საერთო ჯამში უნდა მიიღოთ ცომის 12 პატარა ბურთულა. დააგუნდავეთ სათითაოდ და დადეთ პერგამენტდაფენილ საცხობ დაფაზე.
  6. თითოეულ ბურთულას მიეცით კალათის ფორმა ჭიქის ან ნებისმიერი სხვა თქვენთვის მოსახერხებელი ნივთით. ხელით გამოუყვანეთ კიდეები და ამოავსეთ გარგარის შიგთავსით. თავზე მოაყარეთ ნუშის ფანტელი.
  7. წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და შედგით ნამცხვარი 30 წუთის განმავლობაში. სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ შაქრის პუდრა. გემრიელად მიირთვით!

რჩევა paparazzi.ge-ს რედაქციისგან:

გირჩევთ სცადოთ ამ რეცეპტით გამოცხობა და ნამდვილად არ ინანებთ. ის თქვენი ფავორიტი გახდება პირველივე დღიდან. შიგთავსი შეგიძლიათ შეცვალოთ – მარწყვი, ჟოლო, ატამი… არჩევანი თქვენზეა. აუცილებლად გაგვიზიარეთ თქვენი გამოცდილება და შედეგები.