ასადო ებრაული რეცეპტით კარგ მეგობრებთან შესაკრებად

0
254

ახლა უკვე გაუგებარია, თუ საიდან გაჩნდა ასადო. ასე ეწოდება კერძს, რომელსაც დღეს Paparazzi გთავაზობთ. ზოგი ამბობს, რომ მისი სამშობლო არგენტინაა, სხვები – პუერტო–რიკა, ჩვენთან საერთოდ „შემწვარს“ უწოდებენ. Paparazzi სხვა ვარიანტს გთავაზობთ: რას იტყვით ღუმელში ძროხის ხორცის მომზადებაზე ებრაული რეცეპტით? კერძი ნამდვილად ძალიან პოპულარული აღმოჩნდა. მისი მომზადების სხვადასხვა ვარიანტი, განსხვავებული სანელებლების გამოყენებით არსებობს. დღეს ისე გავაკეთებთ, როგორც ჩვენი ბიძა ისრაელიდან. სხვათა შორის, რეცეპტის გამხელა არ სურდა. თითქოსდა, ჩამოდი და თავად გაგიკეთებ, როგორ ჩავიდე?

როგორ მოვამზადოთ ძროხის ხორცი ღუმელში

რეცეპტი არგენტინულ ასადოს დიდად არ ჰგავს, მაგრამ მაინც ასე ვუწოდებთ, რადგან მთავარი ინგრედიენტები იგივეა: ძროხის ნეკნები და გვერდითა პროპორციები. ერთადერთი, ნამდვილი ასადო ღია ცეცხლზე მზადდება, ჩვენ კი ღუმელში ვაცხობთ. ინსტრუქციის მიხედვით მოამზადეთ და შეუდარებელ კერძს მიიღებთ!

ინგრედიენტები:

  • 1 კგ ძროხის ხორცი ფენებით (ნეკნები)
  • 1 ს/კ ფქვილი
  • 500 მლ წითელი მშრალი ღვინო
  • 1 ხახვი
  • 1 სტაფილო
  • 1 ნიახურის ფესვი
  •  კბილი ნიორი
  • 1 ლ ქათმის ბულიონი
  • მარილი, წიწაკა, პაპრიკა გემოვნებით
  • სანელებელი „ტოსკანა“ გემოვნებით
  • 1 ს/კ დიჯონსკის მდოგვი
  • 1 ს/კ სილანი (ან უბრალო თაფლი)

მომზადების წესი: – ინგრედიენტების გრძელმა სიამ არ დაგაფრთხოთ. ახლა მომზადებას დავიწყებთ და ყველაფერი თავის ადგილზე დალაგდება. მთავარია, არაფერი გამოგრჩეთ და თამამად იმუშავოთ. ყველა შესაძლო ეჭვი მოიშორეთ.

  1. ხორცის დამუშავებამდე ქათმის ბულიონი მოხარშეთ, რომ მზად გქონდეთ. სანამ ბულიონი გაგრილდება, ძროხის ხორცს ფქვილის, მარილის, წიწაკის, პაპრიკის და ტოსკანას ნარევი მოაყარეთ. დროა, ტაფაზე მოათავსოთ.
  2. ხორცის შესაწვავად განკუთვნილი დრო გამოიყენეთ: ხახვი, სტაფილო, ნიორი გაასუფთავეთ. შეამოწმეთ, ბულიონი გაგრილდა თუ არა. ყურადღება მიაქციეთ, როდის მიიღებს ხორცი სასიამოვნო ფერს.
  3. ღუმელი წინასწარ გააცხელეთ. საცხობ ფორმას ფოლგა დააფინეთ და მასზე ხორცი და ბოსტნეული დააწყვეთ. 500 მლ წითელი მშრალი ღვინო დაუმატეთ და 20 წუთით აცხვეთ. სამუშაო ტემპერატურა 200 გრადუსი ცელსიუსი.
  4. 20 წუთის შემდეგ ბულიონი დაუმატეთ. პირდაპირ ხორცს დაასხით ისე, რომ თითქმის ¾ ნაწილი ბულიონმა დაფაროს. ახლა კიდევ ერთი ფოლგის ფენა დაუმატეთ. 160 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 4 საათით აცხვეთ.
  5. მომზადებამდე 20 წუთით ადრე ფოლგის ზედა ფენა მოხსენით და სილანას და დიჯონსკის მდოგვის ნარევი წაუსვით. კვლავ ღუმელში შედგით და მაქსიმალური ტემპერატურა დააყენეთ. მოკლედ, რომელიმე ტურბოგრილი ჩართეთ, რომ ქერქი წარმოიქმნას.

რედაქციისგან – შესაცვლელად ადგილი სპეციალურად დავტოვეთ, ინგრედიენტებში ბევრგან წერია „გემოვნებით“. პირველ რიგში. ინგრედიენტების რაოდენობას თავად შეარჩევთ, შემდეგ სანელებლების პალიტრას შეცვლით და მხოლოდ იმას დაამატებთ, რომელიც მოგწონთ.ჩვენმა ბიძამ ისრაელში ზუსტად იცის, როგორ უნდა მოამზადოთ ძროხის ხორცი ღუმელში, ვეუბნებით, რომ ეს ასადოა, მაგრამ უბრალოდ თავს გვიქნევს და გასასინჯად თეფშს გვაწვდის. გასაგებია, რომ ხორცს კარგი სოუსიც სჭირდება.