სილიკონის ჩოთქით კვერცხს ვუსვამ კოტლეტებს და რძეში ვალბობ

0
49

ტაფაზე შემწვარი ღორის ხორცის კოტლეტები იმდენად გავრცელებული კერძია,რომ,ერთი შეხედვით,სიახლის შემოთავაზება შეუძლებელია.მოცემულ სტატიაში ძალიან საინტერესო რეცეპტს გაგიზიარებთ,რითაც ყველაზე გამოცდილ დიასახლისსაც კი გააოცებთ!

ტაფაზე შემწვარი ღორის ხორცის კოტლეტები

ეს არაა უბრალოდ მომზადებული კოტლეტების რეცეპტი,ისინი ხახვიან რძეში ილბობა.ეს ქმნის ახალ ეფექტს! დაგემოვნებისას გექმნებათ შტაბეჭდილება,თითქოს მწვად მიირთმევდეთ,სანელებლებიდან კი მხოლოდ შავ წიწაკას იყენებთ.

ინგრედიენტები: 1კგ ღორის ხორცი; 2 თავი ხახვი; 500მლ რძე; 1ც კვერცხი; 100გ ფქვილი პანირებისთვის; 1-2ს.კ მზესუმზირის ზეთი( ან ღორის ქონი); მარილი და წიწაკა გემოვნებით.

გამოქვეყნების წესი:

1.კარგად გარეცხეთ ხორცი,გაამშრალეთ ქაღალდის ხელსახოცით და თანაბარ ნაჭრებად დაჭერით. სირბილისთვის შეეცადეთ მაქსიმალურად მოაცილოთ მემბრანა.ახლა მოამზადეთ ხახვი.დაჭერით ის მსხვილ ნახევარწრეებად. ჭურჭელში მოათავსეთ ხორცი ერთ ფენად და თავზე დაალაგეთ ხახვი,მსგავსი თანმიმდევრობით გააგრძელეთ.ხორცი დაფარეთ რძით.საკმარისი იქნება ნახევარი ლიტრი.ხორცი რძეში დატოვეთ სამი საათით,შეგიძლიათ მთელი ღამითაც.

2.მოაყარეთ ნაჭრებს მარილი და წიწაკა,ამოავლეთ ფქვილში და ათქვეფილ კვერცხში,დაალაგეთ გაცხელებულ ტაფაზე.საკმარისია ორივე მხრიდან დაბრაწოთ ქერქის წარმოქმნამდე და მოამზადოთ საყვარელი გარნირი!

რედაქციისგან – ღორის კოტლეტების შეწვასთან დაკავშირებით აზრი ორად გაიყო:ან ღორის ქონზე,ან ჩვეულებრივ,მზესუმზირის ზეთზე. ორივე ვარიანტის შემთხვევაში კმაყოფილი დარჩებით.სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ გამოიყენოთ საყვარელი სანელებლები.