ბოსტნეულის რაგუ ბადრიჯნით ტაფაზე – აღმოჩენაა მათთვის, ვისაც უყვარს განსაკუთრებული გემო ბადრიჯნის. რომ არ გავაფუჭოთ ის კარტოფილის სახამებლით ან ყაბაყის ტექსტურით, დავტოვეთ რეცეპტში მხოლოდ ყველაზე აუცილებელი: ხახვი, ტომატი და მწვანე მუხუდო. პაპარაცის რედაქცია გთავაზობთ:
ბოსტნეულის რაგუ ბადრიჯნით ტაფაზე
აიღეთ ყველაფერი ორი: ორი ბადრიჯანი, ორი პომიდორი, ორი ხახვი, ორი სტაფილო.
ინგრედიენტები
- ორი ბადრიჯანი
- 2 პომიდორი
- 2 კბილი ნიორი
- 2 ხახვი
- 0,5 ჭიქა მწვანე მუხუდი
- მარილი წიწაკა გემოვნებით
- სასურველი სუნელები
მომზადების წესი
- დაჭერით წვრილ რგოლებად ბადრიჯანი.
- დააყარეთ დაჭრილ ბადრიჯანს მარილი, რათა მოშორდეს სიმწარე, გააჩერეთ 30 წუთი.
- გაწურეთ კარგად ბადრიჯანი და შეწვით მაღალ ცეცხლზე ზეთში ოქროსფერი ფერის მიღებამდე.
- გადაიტანეთ მოსათუშ ტაფაზე.
- დაჭერით კუბებად პომიდორი და ხახვი.
- დაჭერით გრძლად სტაფილო.
- ცალკე შეწვით 2-3 წუთით ხახვი და დააყარეთ ბადრიჯანს.
- გაადნეთ გაყინული მუხუდოს მარცვლები, კარგად დაწრიტეთ წყლისგან.
- შემდეგ რიგრიგობით შეწვით სტაფილო და მუხუდო, მოთუშეთ პომიდორი.
- აურიეთ ყველა შემწვარი ბოსტნეული მოსათუშ ტაფაზე, მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
- თუშეთ 20 წუთი თავდახურულ ტაფაზე დაბალ ცეცხლზე დარბილებამდე, ოღონდ არ ჩაგეშალოთ! ბოლოს დაუმატეთ დაქუცმაცებული ნიორი.
- გააგრილეთ და მიიტანეთ სუფრაზე.
გემრიელად მიირთვით!ბადრიჯანი უხდება სხვადასხვა ბოსტნეულს – პომიდორს, ყაბაყს, სტაფილოს… კარგად ეთვისება ხორცს და საუკეთესო ვარიანტია ვეგეტარიანელებისთვისაც.ერთი საინტერესო ფაქტი: ბოტანიკაში ბადრიჯანი არის ხილი. იცოდით?
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს