მარილი გაქრა მაღაზიის თაროებიდან, ვერ მოვასწარი მარაგის გაკეთება, ვეძებ რით შევცვალო ის

0
348

მსოფლიოში მიმდინარე ნეგატიური მოვლენების ერთ-ერთი შედეგი საკვების ნაკლებობაა. არავი იცის, რა იქნება ხვალ და რა შეიძლება მოხდეს მომავალში. ამიტომ ყველაფრისთვის წინასწარ უნდა მოვემზადოთ. მაგალითად, ავიღოთ მარილი. რითი შეიძლება მისი ჩანაცვლება? პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში ამ კითხვაზე ვუპასუხებთ.

სანელებლები და სუნელები

თუ არ გაქვთ მარილი, მოძებნეთ პროდუქტები, რომლებიც შეიცავენ მარილს. მაგალითად, სუნელები და სანელებლები.ეს პროდუქტები მარილის შესანიშნავი ალტერნატივაა. ზოგიერთი ნარევი კარგად ასრულებს ამ ფუნქციას და სასიამოვნო არომატს სძენს კერძებს. აი, ერთ-ერთი პასუხი კითხვაზე – როგორ დავამარილოთ კერძები მარილის გარეშე?

სოიოს სოუსი – მათთვის, ვინც კარგად იცნობს სოიოს სოუსს, ეცოდინება, რომ ის სხვადასხვა მიზნით გამოიყენება. სუშის გარდა მას იყენებენ ხორცის დასამარინადებლად. სოიოს სოუსთან ერთად მარილი აღარ არის საჭირო. ასე, რომ ფაფაში ან წვნიანში შეგიძლიათ დაუმატოთ რამდენიმე ჩაის კოვზი.მაგრამ გაითვალისწინეთ, რომ მოცემული პროდუქტი ყველა კერძს არ უხდება, რადგან აქვს სპეციფიკური გემო, ამიტომ ზომიერად გამოიყენეთ.

ნიორი და გამხმარი ბოსტნეული – ბევრმა არ იცი, რომ ნიორი მარილის მაგივრად შეიძლება გამოიყენოს საჭმლის შესაგემებლად. უნდა დაჭრათ ძალიან წვრილად და შეწვათ ზეთიან ტაფაზე. გამოვა ერთგვაროვანი მასა, რომელიც ბევრ კერძს მოუხდება.კარგი ეფექტი აქვს გამხმარ ბოსტნეულს, რადგან წყლის ნაკლებობის გამო მთელი “მარილიანი” პოტენციალი მაქსიმალურად ვლინდება. როგორ გავახმოთ ბოსტნეული? ყველაფერი ძალიან მარტივია.ჯერ ბოსტნეულს უნდა წაუსვათ მცენარეული ზეთი, შემდეგ შედგით წინასწარ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში. სულ ეს არის. გაშრობისთვის საუკეთესო კანდიდატია წიწაკა, პომიდორი და სტაფილო.

მარინადი და კონსერვაცია – მარინადები დაგეხმარებათ საჭმლის მომზადებაში, რადგან აქვთ მარილის საკმაოდ მაღალი კონცენტრაცია. შესანიშნავი დანამატია ფაფებში, სალათებსა და ხორცია კერძებში. კარგი ის არის, რომ საკმარისად გაჯერებული მარინადი დიდი ხნის განმავლობაში გეყოფათ და სათანადო პირობებში შენახვის შემთხვევაში ხანგრძლივად შეინახება.ასევე შეიძლება დაკონსერვებული თევზის გამოყენება. ის ძალიან უხდება მაკარონს და ბურღულეულს მაშინაც კი, თუ სახლში მარილი გაქვთ, მხოლოდ თევზის კონსერვი გარნირთან ერთად გასტრონომიული სიამოვნებაა.

რჩევა რედაქციისგან: ნებისმიერ დროს თქვენ ყოველთვის მზად უნდა იყოთ ყველაფრისთვის. როგორც პრაქტიკა გვიჩვენებს, რაიმე პროდუქტის დეფიციტი შეიძლება გაჩნდეს ნებისმიერ მომენტში, ან უბრალოდ ძალიან გაძვირდეს. ამიტომ წინასწარ მზადყოფნაში არაფერია გასაკიცხი. თქვენ რას ფიქრობთ? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.