ვამზადებ წვნიან და არომატულ ლაზანიას, ხორცს არ ვყიდულობ, მის მაგივრად ყაბაყს ვიყენებ.

0
369

კერძები სეზონური პროდუქტებით განსაკუთრებულად გემრიელი გამოდის. გიყვართ ყაბაყი? მისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ წვნიანი რაგუ, გემრიელი ბლინები და ლაზანიაც კი, ხორცის გარეშე. დღეს პაპარაცის ამ სტატიაში შემოგთავაზებთ რეცეპტს, რომელიც არ საჭიროებს განსაკუთრებულ კულინარიულ ცოდნას. კერძი გამოდის არომატული და სადღესასწაულო ვიზუალით.

ყაბაყის ლაზანია

მთავარი უპირატესობა ის არის, რომ კერძში თითქმის არ არის ნახშირწყლები და ასევე, არ არის ხორცი. მიუხედავად ამისა, ძალიან ჰგავს ორიგინალ გემოს, რაც სპეციალური სოუსის დამსახურებაა. ინგრედიენტებიც საკმაოდ მარტივია: ნაღები, ცოტა ყველი, ყაბაყი და სანელებლები. მზად ხართ კულინარიული შედევრის მოსამზადებლად? ყაბაყის ლაზანია უფრო ადვილად მზადდება, ვიდრე კარგად ცნობილი რატატუი. აუცილებლად შეაფასეთ გემო და დაწერეთ კომენტარებში რას ფიქრობთ ამ კერძზე. დავიწყოთ მომზადება!

ინგრედიენტები

  • 3 ცალი ყაბაყი
  • 5 კბილი ნიორი
  • 100 გრ. მაგარი ყველი
  • 80 მლ. ნაღები
  • 50 გრ. ტომატპასტა
  • 50 გრ. მცენარეული ზეთი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადების წესი

  1. ყაბაყი დავჭრათ მსხვილ რგოლებად 2,5 სმ სისქეზე, ტაფაზე გავაცხელოთ მცენარეული ზეთი და შევწვათ საშუალო ცეცხლზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება ორივე მხრიდან.
  2. სანამ ყაბაყი იწვება, მოამზადეთ სოუსი. აიღეთ ნებისმიერი მაგარი ყველი, გახეხეთ წვრილ სახეხზე. მოაყარეთ მარილი და დაფქული შავი პილპილი, ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ შებოლილი პაპრიკა.
  3. ყველი შეურიეთ ნაღებს და ტომატის პასტას, დაჭყლიტეთ ნიორი და დაუმატეთ სოუსს.
  4. გადმოდგით ყაბაყი ცეცხლიდან და დაალაგეთ საცხობ ფორმაზე. უმჯობესია გამოიყენოთ კერამიკული ან მინის ჭურჭელი რათა არ მიიკრას.
  5. მოასხით ყაბაყს სოუსი და შედეთ წინასწარ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში. მიიტანეთ სუფრაზე ცხლად და გემრიელად მიირთვით.

მზა კერძი დაფარულია გემრიელი, ხრაშუნა ქერქით. თუ ასეთი ქერქის მიღება არ გსურთ, ფორმას გადააფარეთ ფოლგა და მიიღებთ წელვად ზედაპირს. შეგიძლიათ მოამზადოთ ვეგეტარიანული ვარიანტიც: ნაღების ნაცვლად გამოიყენეთ მცენარეული რძე. ასევე, შეგიძლიათ დაუმატოთ ფარში, ამ შემთხვევაში ცხობის დრო 30 წუთამდე უნდა გაზარდოთ.

რჩევა რედაქციისგან: კერძი რომ გემრიელი გამოვიდეს, უმჯობესია აირჩიოთ ახალგაზრდა ყაბაყი ან ამოაცალოთ თესლი დაბერებულს, რათა კერძს გემო არ გაუფუჭოს. უფრო წვნიანი კერძის მოსამზადებლად დაუმატეთ წითელი ბულგარული წიწაკა და შემწვარი ხახვი.ხორცის ფარშიანი ლაზანია შეიძლება მომზადდეს ისე, რომ ვიზუალურადაც კი დაემსგავსოს ორიგინალ კერძს. მაკარონის ნაცვლად გამოიყენეთ დაჭრილი ყაბაყი და დააწყვეთ მონაცვლეობით. შემდეგ მთლიანად შეავსეთ სოუსით და გამოაცხვეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში.ლაზანიას რომელი ვერსია მოგწონთ ყველაზე მეტად? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.