ვაცხობ მარწყვის გალეტს ისე, რომ წვენმა არ დასვაროს ღუმელი და წმენდა აღარ დამჭირდეს.

54

მოვიდა დრო გაუღიმოთ მომავალ ზაფხულს და ჩაავლოთ ხელი წვნიან კენკრას და შეფუთოთ ისინი შებრაწული გალეტები! ივნისში ყოველთვის ვამზადებ ღვეზელს კენკრით. ცომი მარტივია, მზადდება სწრაფად და ზედმეტი აურზაურის გარეშე, შიგთავსი კი შეიძლება იყოს ნებისმიერი კენკრა.დღეს პაპარაცის ამ სტატიაში გაგიზიარებთ ფრანგული გალეტების მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას. დროა დაატრიალოთ სახლში მარწყვის არომატი!

ღია ნამცხვარი კენკრით

ინგრედიენტები

  • 250 გრ. ხორბლის ფქვილი
  • 110 გრ. კარაქი
  • 1 ჩ/კ საფუარი
  • 50 გრ+5 ს/კ შაქარი
  • 90 გრ. წყალი
  • 350 გრ. მარწყვი
  • ვანილი
  • კვერცხი

მომზადების წესი

  1. ჩაყარეთ ჯამში გაცრილი ფქვილი, დაუმატეთ საფუარი და წვრილად დაჭრილი გაყინული კარაქი. ასრისეთ მასა ხელით.
  2. დაუმატეთ 50 გრამი შაქარი და დაასხით წყალი. მოზილეთ ცომი და დააგუნდავეთ. ცომი შეფუთეთ სამზარეულოს ცელოფანში და შედგით მაცივარში ნახევარი საათით.
  3. გარეცხეთ და გააშრეთ მარწყვი. მოაცალეთ ყუნწები.
  4. მარწყვი დაჭერით სიგრძეზე, ჩაყარეთ ჯამში და მოაყარეთ 3 სუფრის კოვზი შაქარი. ასე დატოვეთ სანამ ცომი მზად არ იქნება.
  5. ცომი გააბრტყელეთ პერგამენტის ქაღალდზე 0,5-0,4 სანტიმეტრის სისქეზე. გადაწურეთ მარწყვის წვენი, შემდეგ კი ფრთხილად მოათავსეთ კენკრა ცომის ცენტრში, კიდეებიდან დაახლოებით 6 სანტიმეტრი ცარიელი დატოვეთ. კიდეები მოხარეთ ცენტრამდე და ცომს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი და ვანილი.
  6. გამოაცხვეთ ბისკვიტი წინასწარ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 35 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. გემრიელად მიირთვით!

რჩევა რედაქციისგან: ასეთი ნამცხვრის დამზადება შესაძლებელია ნებისმიერი კენკრით და ხილით: ატამი, ვაშლი, მსხალი, ქლიავი, ბალი, ალუბალი, ჟოლო. შეარჩიეთ შიგთავსი სურვილისამებრ და დაიწყეთ მომზადება. ოჯახის წევრები აუცილებლად დაგიფასებენ ნახელავს!თქვენ როგორ მოგწონთ ასეთი ნამცხვრები? აპირებთ მის მომზადებას? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს