ჰაეროვანი ნამცხვარი, რომელზეც დავხარჯე ხსნადი ყავის მთელი მარაგი და არ ვნანობ.

0
154

რამდენიმე დღის წინ გამოვაცხვე ორიგინალური ყავის ნამცხვარი უმარტივესი ინგრედიენტებისგან და ძალიან მოეწონათ ოჯახის წევრებს. ამიტომ თქვენც გირჩევთ მოამზადოთ ეს დელიკატესი თქვენი საყვარელი ადამიანებისთვის. თან მის გაკეთებას საკმაოდ ცოტა დრო დასჭირდება.

ყავის ნამცხვარი

ყავის ნამცხვრის მოსამზადებლად უნდა გამოიყენოთ ჩვეულებრივი ხსნადი ყავა. ეს ინგრედიენტი დასჭირდება როგორც თავად ცომს, ასევე არაჟნის მასას, რომელიც დაფარავს ნამცხვარს. შედეგად მიიღებთ დელიკატურ დესერტს მსუბუქი ყავის გემოთი. თითებს ჩაიკვნეტთ!

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • 100 მლ. კეფირი
  • 2 კვერცხი
  • 100 მლ. მცენარეული ზეთი
  • 150 გრ. ფქვილი
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 3 ჩ/კ ხსნადი ყავა
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 1 ჩ/კ ძმარი

ინგრედიენტები თავზე მოსასხმელად

  • 150 გრ. არაჟანი
  • 1 ჩ/კ ხსნადი ყავა
  • 3-4 ჩ/კ შაქარი

მომზადების წესი

  1. პირველ რიგში, მოამზადეთ ცომი. შეურიეთ კეფირი ყავას და კარგად გახსენით. შემდეგ კვერცხი შაქართან ერთად ათქვიფეთ ბლენდერით, სანამ მასა არ გათეთრდება. ჩაასხით მასში ზეთი და კვლავ ათქვიფეთ.
  2. შემდეგ ამ მასას დაუმატეთ კეფირი ყავასთან ერთად. აურიეთ კარგად. ბოლოს დაუმატეთ სოდა, ძმარი და გაცრილი ფქვილი. განაგრძეთ თქვეფა, სანამ ცომი არ გახდება გლუვი და ერთგვაროვანი.
  3. წაუსვით საცხობ ფორმას კარაქი ან მცენარეული ზეთი. გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. შემდეგ დაასხით ცომი ფორმაში და გაასწორეთ ნიჩბით. აცხვეთ ნამცხვარი 30 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. შეამოწმეთ მზადყოფნა ხის ჩხირით.
  4. თავზე მოსასხმელად აურიეთ არაჟანში ყავა და შაქარი, სანამ მთლიანად არ გაიხსნება. ღვეზელს ზემოდან წაუსვით და გააფორმეთ თქვენი გემოვნებით. მაგალითად, შეგიძლიათ მსხვილ სახეხზე გახეხოთ შოკოლადი შავი შოკოლადი. ან უბრალოდ მოაყაროთ კაკაოს ფხვნილი.
  5. მიირთვით ღვეზელი თბილი ან კარგად გაგრილებული. გემო მოგხიბლავთ როგორც პირველ, ასევე მეორე შემთხვევაში. გემრიელად მიირთვით!

რჩევა რედაქციისგან

ყავის ნამცხვრის ცომი შესანიშნავია სხვა ნამცხვრების დასამზადებლადაც. მაგალითად, შეგიძლიათ გამოაცხოთ კექსის ფორმაში. ის ისეთივე გემრიელი და სურნელოვანი გამოვა! გარდა ამისა, შეგიძლიათ ნამცხვარი მორთოთ ზემოდან შოკოლადის ფენით.ზოგადად, ხსნადი ყავა შესაფერისია უამრავი კერძების შესაქმნელად. მაგალითად ყავის ბურახის, საზაფხულო ფრაპეს… ასევე ძალიან გემრიელი გამოდის ხაჭოს ნამცხვარი ყავით.და ბოლოს, მინდა გაგიზიაროთ გამაგრილებელი სმუზის უჩვეულო რეცეპტის. ასეთი საზაფხულო სასმელი არა მხოლოდ მოგხიბლავთ კაშკაშა გემოთი, არამედ გაგააქტიურებთ და გამოგაფხიზლებთ. რაც ძალიან გჭირდებათ დილით!

თქვენ მოგწონთ ხსნადი ყავა? იყენებთ მას კულინარიაში? კარგი იქნება, თუ გაგვიზიარებთ თქვენი საყვარელი დესერტის რეცეპტს. გელოდებით კომენტარებში!