გერმანელი დიასახლისები ჭურჭელს საპნის მოსაშორებლად წყალს არ ავლებენ. რაშია ეშმაკობა

0
4422

ჭურჭელს სწორად ვრეცხავთ და წყალს ვზოგავთ. შეიძლება მსგავსი სიტყვების ერთ წინადადებაში მოთავსება? ჭურჭლის რეცხვისა და გავლების დროს ბევრი წყალი იხარჯება. Paparazzi გირჩევთ, რომ გერმანელი პედანტი და ხელმომჭირნე დიასახლისებისგან სასარგებლო ხრიკები ისწავლოთ. მათ შეიძლება სარეცხი საშუალების გამოყენების შემდეგ ჭურჭელს წყალი არ გაავლონ.

ჭურჭლის რეცხვა სწორად – ნაადრევი დასკვნების გამოტანა არ იჩქაროთ. დიახ, ზოგიერთი გერმანელი ჭურჭელს გარეცხვის შემდეგ წყალს არ ავლებს, მაგრამ ეს იმას არ ნიშნავს, რომ თეფშზე დარჩენილი საპნიანი ქაფით სიამოვნებით ვახშმობს. ასე არაა. მათ წყლის გამოყენების საკუთარი სქემა მოიფიქრეს. თანამედროვე რეალობაში გონივრულია.

ქაფიანი წვეულება – შეგახსენებთ, რომ ყველა გერმანელმა ხრიკის შესახებ შეიძლება არ იცოდეს. თუმცა, ალბათ, გყავთ გერმანელი მეგობარი ან ნაცნობი, რომელიც ამ ხრიკს აქტიურად იყენებს. როგორ გავრეცხოთ ჭურჭელი სწორად? გიზიარებთ დეტალებს, რა უნდა გააკეთოთ. იქნებ, მეთოდი საკუთარ სამზარეულოში გამოცადოთ.

უჩვეულო მეთოდი – პირველ რიგში, თეფშებს და დანარჩენ ჭურჭელს საკვების მსხვილი ნარჩენები მოაშორეთ. ყველაფერი ნაგავში გაუშვით. ნიჟარაში წყალი ააგროვეთ და სარეცხი საშუალება დაუმატეთ. მისი რაოდენობა ჭურჭლის მოცულობის მიხედვით დაარეგულირეთ. ჭუჭყიანი თეფშები საპნიან წყალში მოათავსეთ და რეცხვა დაიწყეთ. ასე წყალს ნამდვილად დაზოგავთ, რადგან მთელი რეცხვის დროს, სანამ თეფშებს, ჭიქებს და დანა–ჩანგლებს და ქვაბებს რეცხავთ, ტყუილად არ იღვრება. სინამდვილეში, დიდი განსხვავება არაა რომელ წყალში გარეცხავთ ჭურჭელს. მაინც სუფთა არაა.

ზედმეტი ხარჯის გარეშე – გერმანიაში ჭურჭლის რეცხვის ყველაზე საოცარი ეტაპი მისი გაშრობაა. სამზარეულოს ჭურჭელს ჭრაჭუნამდე სუფთა წყალში არ ავლებენ, არამედ საშრობში აგზავნიან. მაგალითად, რაიმე სადგამზე ან პირსახოცზე. გარდა ამისა, გერმანელი დიასახლისები თეფშებს სუფთა პირსახოცით მაშინვე ამშრალებენ, რომ პროცესი დააჩქარონ. არანაირი სუფთა წყლის ზედმეტი ხარჯი. ჩნდება კითხვა: „ხომ არ არსებობს მოწამვლის ან კუჭის პრობლემების მიღების საშიშროება?“ შესაძლოა, გონიერი გერმანელები ამ პროცესისთვის მხოლოდ ეკოლოგიურ საშუალებებს იყენებენ. ის ადამიანის ორგანიზმისთვის უსაფრთხო უნდა იყოს. ეს ლოგიკური ახსნაა. აღსანიშნავია, რომ სარეცხი საშუალებების შემადგენლობა, რომელიც გერმანიასა და ევროპის სხვა ქვეყნებში იყიდება, განსხვავდება. თუ გერმანელები ჭურჭელს მარტივად რეცხავენ და წყალს რამდენჯერმე არ ავლებენ, ეს ბევრ რამეზე მიგვანიშნებს. თუნდაც იმას, რომ გერმანული სარეცხი საშუალების შემადგენლობა ბევრ ქიმიურ საღებავს და არომატიზატორს არ შეიცავს.

ვრეცხავთ ჭურჭელს სწორად გერმანული მეთოდით – შეგახსენებთ, რომ მსგავსი მეთოდი ყველა გერმანელის სავიზიტო ბარათი არაა. ბევრ თანამედროვე სახლში ჭურჭელს ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში რეცხავენ. შეიძლება მსგავსი მეთოდის გადაღება და ხრიკის ჩვენს პირობებზე მორგება? სავარაუდოდ, კი. როგორ გავაკეთოთ? მაგალითად, ეკოლოგიური სარეცხი საშუალება მოძებნეთ. დიდი ალბათობით, ასეთს დიდ სუპერმარკეტებში იპოვით.