ერთხელ მოვისმინე საინტერესო გამოთქმა, რომ ოჯახისთვის საკუთარი ხელით ნამცხვრის გამოცხობა სიყვარულის გამოხატვის ერთ-ერთი საშუალებაა. მართლაც, ბევრს აქვს ბავშვობის ის თბილი მოგონება, როდესაც სახლში ახლად გამომცხვარი ღვეზელის ან ახალი პურის სუნი ტრიალებდა. სამწუხაროდ, თანამედროვე სამყაროში სულ უფრო ნაკლები დრო რჩება საყვარელი ადამიანების მსგავსი რამით გასახარებლად. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გაგიზიარებთ სწრაფ რეცეპტს, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ ჰაეროვანი ხაჭოს ნამცხვარი ხილით.
როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს ნამცხვრები ხილით
ყოველთვის შორს ვიყავი ცხობისაგან და მეშინოდა რაიმე ახლის გამოცდა. მთელი ჩემი ცოდნა ამ სფეროში სრულდებოდა კლასიკური ბისკვიტით. თუმცა, შარშან აღმოვაჩინე კიდევ ერთი რეცეპტი, რომელსაც ჩემი ოჯახი ახლა მას ჩემს საფირმო რეცეპტად მიიჩნევს. ჩემმა მეგობარმა მითხრა, როგორ უნდა მოვამზადო ჰაეროვანი ხაჭოს ნამცხვრები ხილის შიგთავსით. იგი ამ რეცეპტს მრავალი წლის განმავლობაში იყენებს იმ დღიდან, როდესაც იგი ბებიის კულინარიულ წიგნში აღმოაჩინა. ასეთი ნამცხვრების გამოცხობა ძალიან მარტივია, რადგან მეც კი მშვენივრად უმკლავდები ამას.
ინგრედიენტები
- 300 გ ხაჭო;
- 1 კვერცხი;
- 2-3 ს.კ. შაქარი;
- 1 მწიკვი მარილი;
- 1 ჭიქა ფქვილი;
- 20 გ კარაქი;
- 1 მწიკვი სოდა;
- 150 გ დაკონსერვებული ატამი.
მომზადება
ღრმა თასში ათქვიფეთ კვერცხი, მარილი და შაქარი მიქსერით, დაბალ სიჩქარეზე. დაამატეთ დარბილებული კარაქი.
ხაჭო დამატებამდე ჩანგლით დასრისეთ ისე, რომ დიდი გორგლები არ დარჩეს და მასა უფრო ერთგვაროვანი გახდეს. ამის შემდეგ გადაიტანეთ თასში, რომელშიც კვერცხის მასაა. იმავე ჭურჭელში ჩაამატეთ მწიკვი სოდა. დაიწყეთ ცომის მოზელა, თანდათან დაუმატეთ ფქვილი.
როდესაც ცომი საკმარისად პლასტიკური გახდება, გააბრტყელეთ 3-4 მმ სისქის ფენად. შემდეგ მზა ცომი დაჭერით კვადრატებად. მათი ზომა დამოკიდებული იქნება მომავალი ნამცხვრების სასურველ ზომაზე.
ხილის შიგთავსი მოათავსეთ თითოეული კვადრატის ცენტრში. მე ატმის კონსერვს ვიყენებ. თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი სხვა ხილი, რომელიც მოგწონთ. არ არის აუცილებელი, რომ იყოს დაკონსერვებული. ანუ, შიგთავსი დამოკიდებული იქნება თქვენს სურვილებსა და გემოვნებაზე. შეაერთეთ ცომის კვადრატების კუთხეები.
საცხობ ფირფიტას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და ზედ გადაიტანეთ ხაჭოს ნამცხვრები. შედგით ღუმელში 12-15 წუთის განმავლობაში, 180-190 გრადუსზე. მზადაა!
ეს რეცეპტი მოგეწონებათ არა მხოლოდ სიმარტივის გამო, არამედ მომზადების სისწრაფითაც. რამდენიმე მარტივი ნაბიჯით მიიღებთ ჰაეროვან ხაჭოს ნამცხვარს ხილის შიგთავსით. მისი უნაზესი გემო თქვენს გულს აუცილებლად მოიგებს.