ყველა დესერტს შორის ნამცხვარ “ნაპოლეონს” ჩემს გულში განსაკუთრებული ადგილი უკავია. სადაც არ უნდა წავიდე, ყოველთვის ჩემს საყვარელ დესერტს ვუკვეთ. მაგრამ ხანდახან ძალიან გინდება, რომ სახლიდან გაუსვლელად გაინებივრო თავი ამ დელიკატესით. ამ შემთხვევაში მეხმარება რეცეპტი, რომელიც ჩემმა კოლეგამ მომცა. რეცეპტით, რომელსაც პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გაგიზიარებთ, შეგიძლიათ მოამზადოთ ზარმაცი “ნაპოლეონი” ფენოვანი ცომისგან.
ვინაიდან ამ რეცეპტში მზა ფენოვანი ცომი გამოიყენება, მის მომზადებას გაცილებით ნაკლები დრო სჭირდება, ვიდრე კლასიკურ ვერსიას. მას შემდეგ, რაც მას ერთხელ მოამზადებთ, ვერასოდეს დაივიწყებთ ამ ნაზ გემოს.
ზარმაცი “ნაპოლეონი” მზა ცომისგან
ეს რეცეპტი ძალიან მეხმარება, როდესაც სტუმრები მოულოდნელად მოდიან. ჩემი სტუმრები ყოველთვის აქებენ ჩემს ნამცხვარს და ბოლო ნამცეცამდე მიირთმევენ.
ინგრედიენტები
- 0,5 კგ უსაფუვრო ფენოვანი ცომი;
- 320 მლ ცხიმიანი არაჟანი (შეიძლება ჩანაცვლდეს 35%-იანი ცხიმიანი ნაღებით);
- შესქელებული რძე 280 მლ.
მომზადება:
1. ამ რეცეპტისთვის უნდა გამოიყენოთ უსაფუვრო ფენოვანი ცომი. ფენოვანი ცომის ფურცლები ჯერ უნდა გაალღოთ. გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. საცხობ ფორმას დააფინეთ პერგამენტი და ცომი ზედ გადაიტანეთ. შემდეგ ფორმა შედგით ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.
2. სანამ ფენები ცხვება, მოვამზადოთ კრემი. ჯერ არაჟანი გააციეთ ისე, რომ კარგად აითქვიფოს. შემდეგ შეურიეთ შესქელებულ რძეს. თქვიფეთ კრემი რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ არ შესქელდება.
3. გააგრილეთ მზა ფენები. შემდეგ თითოეული ფენა დაყავით რამდენიმე ნაწილად, ცომის ფენების მოხედვით. არ გადაყაროთ ნამცეცები, რომლებიც ჩამოცვივდება. ეს ნამცეცები ნამცხვრის მოსართავად უნდა გამოიყენოთ.
4. ამის შემდეგ დაიწყეთ ნამცხვრის აწყობა. ჯერ თეფშზე წაუსვით ცოტაოდენი კრემი, რომ ნამცხვარი არ მოძრაობდეს. ამის შემდეგ კრემის ზემოდან მოათავსეთ ნამცხვრის ფენა. კრემი სქელ ფენად წაუსვით. გააგრძელეთ ნამცხვრის აწყობა ბოლომდე იმავე თანმიმდევრობით.
5. ნამცხვარს ზემოდან და გვერდებზე წაუსვით კრემი და მაშინვე მოაყარეთ ნამცხვრის ნამცეცები. დატოვეთ ნამცხვარი თბილ ადგილას მინიმუმ 30 წუთის განმავლობაში. თუ ნაპოლეონი უფრო ტენიანი მოგწონთ, შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით. მზად არის!