ისინიც კი, ვინც არასდროს ყოფილა იტალიაში, დამეთანხმება, რომ იტალიური კერძები ნამდვილი გემოების აფეთქებაა. ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული კერძი, რომელსაც იტალიელები რეგულარულად მიირთმევენ, არის ლაზანია. მაგრამ ხანდახან ძალიან გვეზარება მისი მომზადება კლასიკური რეცეპტის მიხედვით. ჩემმა მეგობარმა, რომელსაც ეს კერძი უყვარს, გამოსავალი იპოვა. მისი რეცეპტის მიხედვით, “ზარმაცების ლაზანია” ძალიან სწრაფად და მარტივად მზადდება.
ამ ვერსიით მომზადებული კერძი გემოთი არ ჩამოუვარდება ორიგინალს და სავსებით გამოსადეგია როგორც სადილისთვის, ასევე ვახშმისთვის.
“ზარმაცების ლაზანია”: მომზადების საიდუმლოებები
ორიგინალური ვერსიით, ლაზანია არის კერძი, რომელიც მზადდება ცომის ფურცლებისგან, სხვადასხვა შიგთავსით. ლაზანიას რეცეპტის მრავალი ვარიაცია არსებობს. ზოგჯერ ფურცლებს ანაცვლებენ ლავაშით ან ფენოვანი ცომით, ხოლო შიგთავსს ამზადებენ ბოსტნეულისგან, ხორცის გარეშე. ლაზანიას ეს ვერსია გულისხმობს მოცარელას დამატებას, რაც მის გემოს ძალიან უჩვეულოს ხდის.
ინგრედიენტები:
- ლაზანიას 5 ფურცელი;
- 70 გ მოცარელა;
- 400 გ საქონლის ხორცი;
- 1 ხახვი;
- ნახევარი ბულგარული წიწაკა;
- 2 ახალი პომიდორი;
- 400 გ დაკონსერვებული პომიდორი;
- 3 ს.კ. მცენარეული ზეთი;
- 2 კბილი ნიორი;
- მარილი, პილპილი (გემოვნებით);
- ორეგანო, ხახვი, სალბი (გემოვნებით).
მომზადება:
1. პატარა კუბებად დაჭერით ბულგარული წიწაკა, ხახვი და ნიორი. ტაფაში ჩაასხით მცენარეული ზეთი, გააცხელეთ და ჩაყარეთ დაჭრილი ბოსტნეული. შეწვით ოქროსფერის მიღებამდე.
2. ფარში მოათავსეთ ტაფაში, მოაყარეთ ცოტა მარილი და მოშუშეთ სახურავის ქვეშ 10 წუთის განმავლობაში.
3. ახალი და დაკონსერვებული პომიდორი დაჭერით კუბებად. თუ დაკონსერვებულ პომიდორს ვერ იყიდით, შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ტომატის პასტით. ფარშს დაუმატეთ პომიდორი და კარგად აურიეთ.
4. მოშუშეთ შიგთავსი სახურავის ქვეშ, სრულ მომზადებამდე. დასრულებამდე 5 წუთით ადრე, მოაყარეთ წიწაკა და მარილი გემოვნებით, დაამატეთ თქვენი საყვარელი სანელებლები.
5. აიღეთ ფორმა და მოამზადეთ მასში ლაზანიას ფურცლების ფენა. შემდეგ ზემოდან მოათავსეთ შიგთავსი და მოცარელა, შემდეგ ისევ ფურცლები. გააგრძელეთ ამ გზით, გადაიტანეთ ინგრედიენტები ფენებად. ბოლო ფენა უნდა იყოს ცომი, რომელსაც სურვილისამებრ შეგიძლიათ მოაყაროთ გახეხილი ყველი.
6. კერძი შედგით 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში.
7. მზა ლაზანია ოდნავ გააგრილეთ, დაჭერით და მიირთვით.
თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ ლაზანიას ეს ვარიაცია ასევე ღორის ან ქათმის ფარშით.