ორგანული ნატრიუმი ორგანიზმში წყლისა და მარილის ბალანსს ამყარებს

506

რა ფუნქციას ასრულებს ორგანული ნატრიუმი ორგანიზმში და რომელი პროდუქტი შეიცავს მას? პატივისცემით, მ.დ.

წერილს პასუხობს ბიოლოგიურ მეცნიერებათა მეცნიერი, ლუბოვ დუდჩენკო.

ორგანული ნატრიუმი მნიშვნელოვან როლს ასრულებს ორგანიზმში წყალ-მარილის და მჟავა-ტუტოვანი წონასწორობის შენარჩუნებაში.

მძიმე სამუშაომდე მისი დამატებითი მიღება ამცირებს სითხის დანახარჯს, ხოლო დაძაბული მუშაობის შემდეგ, უზრუნველყოფს მის სწრაფ აღდგენას. ორგანული ნატრიუმი, ასევე, უზრუნველყოფს ღვიძლის ნორმალურ ცხოველქმედებას. ნივთიერებათა ნორმალური მიმოცვლის შესანარჩუნებლად საკმარისია დღეში 2 გ ნატრიუმის მიღება.

ადამიანები ორგანულ ნატრიუმს, ძირითადად, მარილიდან იღებენ: 4-5 გ ნატრიუმი შედის 12-15 გ მოხარშული მარილის შემადგენლობაში.

გონებრივად მომუშავე ადამიანებისთვის საჭიროა დღეში არანაკლებ 6 გ ნატრიუმი. ორგანული ნატრიუმი შედის ამარანტის სხვადასხვა სახეობის, ნივრის, ჭარხლისა და ჭარხლის წვენის შემადგენლობებში.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს