გადავწყვიტე, შესანიშნავი რეცეპტი გაგიზიაროთ და გითხრათ, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ არომატული წიწაკის მარინადი ზამთრისთვის. დარწმუნებული ვარ, ეს მოტკბო-მჟავე დასაყოლებელი მოგეწონებათ.
ბულგარული წიწაკის კონსერვი
ინგრედიენტები:
- 5 კგ ბულგარული წიწაკა
- 200 გ თაფლი
- 300 გ შაქარი
- 4 დაფნის ფოთოლი
- 1.5 ლ წყალი
- 1.5 ჭიქა ზეთი
- 75 გ ქვა-მარილი
- 1.5 ჭიქა ვაშლის ძმარი
- 10 კბილი ნიორი
- 30 მარცვალი პილპილი
მომზადება
1. დასაწყისისთვის, გარეცხეთ და გაასუფთავეთ ბულგარული წიწაკა და დაჭერით 5 ნაწილად. ნიორი – თხელ ფირფიტებად.
2. შემდეგ შეურიეთ წყალს ზეთი, მარილი და შაქარი. დადგით ცეცხლზე და აადუღეთ. დაუმატეთ ძმარი, 4 დაფნის ფოთოლი და შავი პილპილის მარცვლები.
3. შემდეგ დაუმატეთ მარინადს დაჭყლეტილი ნიორი და წიწაკა, ხარშეთ 4 წუთით.
ახლა ჩაალაგეთ წიწაკები გასტერილებულ ქილებში, მოხუფეთ და შეფუთეთ საბანში. დაელოდეთ სრულად გაგრილებას.
ბულგარული წიწაკის კონსერვი ძალიან უხდება ხორცს, თევზსა და სხვა გარნირს. შეგიძლიათ ზამთრის სალათებში ინგრედიენტად გამოყენებაც.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს