თუ თქვენ, ისევე როგორც მე, ფენოვანი საკონდიტრო ნაწარმის მოყვარული ხართ, მაგრამ მომზადების შრომატევადი პროცესი გაშინებთ, სცადეთ ცომის მომზადება შემდეგი რეცეპტის მიხედვით. ერთი შეხედვით, ლუდზე მომზადებული ცომი არანაირად არ ჩამოუვარდება კლასიკურ ფენოვან ცომს: ის საკმაოდ ფხვიერია, მაგრამ გარეგნულად შეკრული.
თუმცა, გემოს მიხედვით ის რაღაც შუალედურია ფენოვანსა და ფხვიერ ცომს შორის. უჩვეულო, მაგრამ ხელმისაწვდომი ინგრედიენტები, მომზადების სიმარტივე და სიჩქარე – მისი მთავარი კოზირია! ლუდზე მომზადებული ცომი უნივერსალურია, ამიტომ ის შეგიძლიათ გამოიყენოთ, როგორც ტკბილი, ასევე არა ტკბილი ღვეზლების მოსამზადებლად, ასევე პიცებისა და ორცხობილების მოსამზადებლად. შეგიძლიათ უამრავი ექსპერიმენტის ჩატარება!
ლუდზე მომზადებული ფხვიერი ცომი. მომზადების ნიუანსები
ადრე დედაჩემი ცომს დანით ჭრიდა და კარაქს მსხვილ სახეხზე ხეხავდა. ამას დიდი დრო არ სჭირდებოდა, მაგრამ ცოტა საწვალებელი იყო. მე გავამარტივე და დავაჩქარე მომზადების ეტაპები. ცნობილია, რომ ფენოვანი ცომი გაცხელებას არ იტანს, ამიტომ მნიშვნელოვანია, რომ კარაქი (მარგარინი) ხელების სიცხისგან არ დადნეს. გამოიყენეთ ბლენდერი. ყველამ! და მომზადების პროცესით ისიამოვნებთ!
ინგრედიენტები
- ღია ფერის ლუდი – 1 ჭიქა.
- ფქვილი – 3 ჭიქა.
- კარაქი – 300 გრამი.
მომზადების წესი
1. ბლენდერის თასში ფქვილი ჩაყარეთ. დაამატეთ ცივი კარაქი ან მარგარინი.
2. დაახურეთ სახურავი და ღილაკს დაახლოებით 3-ჯერ დააჭირეთ. თანაბარი ნაფშვენი უნდა მიიღოთ. შეგიძლიათ დაამატოთ მარილი, შაქარი ან სხვა დანამატები გემოვნებით.
3. შემდეგ სწრაფად ჩაასხით ცივი ლუდი, დააფარეთ თავსახური და ისევ ჩართეთ ბლენდერი 10 წამით. იგივე შეიძლება გაკეთდეს ხელით. თუმცა, ეცადეთ, რომ დიდხანს არ ურიოთ.
4. ცომი თასიდან ამოიღეთ და ცომი ერთად მოაგროვეთ. მომზადებული ცომი საკვების პარკში მოათავსეთ და შედგით მაცივარში ნახევარი საათით.
ამ ცომთან მუშაობა ძალიან მარტივია, ის რბილია და ადვილად გასაბრტყელებელი, თუმცა სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მაინც უნდა მოაყაროთ და ისე იმუშაოთ.