მადისაღმძვრელი ხემსი – ყოველთვის არ არის ძალიან ძვირი. მისი მომზადება შესაძლებელია სახლში და დიდი ფინანსური ხარჯების გარეშე. აიღეთ ღორის ქონის კარგი ნაჭერი და შეიარაღდით სანელებლების მცირე არჩევანით. ეს სავსებით საკმარისი იქნება გემრიელი დამარინადებული ღორის ქონის მოსამზადებლად.
მიუხედავად იმისა, რომ თავად პროცესი საკმაოდ ხანგრძლივია, სამზარეულოში მხოლოდ 30 წუთის გატარება დაგჭირდებათ. საკმარისი იქნება იდეალური მარინადის მომზადება და ღორის ქონის სანელებლებში ჩადება. ერთი-ორი და მზად არის!
როგორ მოვამზადოთ არომატული დამარინადებული ღორის ქონი
იმისთვის, რომ ღორის ქონი წარმოუდგენლად გემრიელი გამოვიდეს, გირჩევთ მარინადს დაუმატოთ 1 ჩ.კ. საკვები სოდა. ამ შემთხვევაში ხემსი ძალიან ნაზი გამოვა! მომზადების შემდეგ ღორის ქონს სოდის გემო საერთოდ არ ექნება. შეგიძლიათ ამაზე არ ინერვიულოთ.
ინგრედიენტები
- ღორის ქონი – 1 კგ;
- წყალი – 1 ლ;
- პაპრიკა – 1ს.კ;
- ნიორი – 10 კბილი;
- დიჟონის მდოგვი – 1ს.კ;
- ხორცის სანელებლები – 1ს.კ;
- მშრალი პომიდორი – 1 ს.კ;
- მარილი – 150 გ;
- შავი წიწაკა (მარცვალი) – 8 ცალი;
- დაფნის ფოთოლი – 3 ცალი;
- სოდა – 1 ჩ.კ;
მომზადების წესი
1. ჩაასხით წყალი ქვაბში. მიიყვანეთ ადუღებამდე. ქვაბი გადმოდგით გაზქურიდან და სითხე ოდნავ გააგრილეთ.
2. ღორის ქონის კანი კარგად გაასუფთავეთ. დაჭერით პორციულ ნაჭრებად.
3. თბილ წყალში ჩაყარეთ მსხვილი მარილი, დაფნის ფოთლები, წიწაკის მარცვლები და სოდა. კარგად აურიეთ.
4. ღორის ქონი მოათავსეთ მარინადში და დააფარეთ თავსახური. შეინახეთ მაცივარში 4 დღის განმავლობაში.
5. პატარა თასში შეურიეთ დაფქული შებოლილი პაპრიკა, მდოგვის მარცვალი და ხორცის სუნელი.
6. მშრალი პომიდორი დაჭერით. ნიორი გაასუფთავეთ და პრესში გაატარეთ. სანელებლებს დაუმატეთ ნიორი და პომიდორი. კარგად აურიეთ.
7. ამოიღეთ ღორის ქონი მარინადიდან. თითოეული ნაჭერი კარგად გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცების გამოყენებით. ქონს სანელებლები ყველა მხრიდან წაუსვით.
8. შეფუთეთ თითოეული ნაჭერი საკვების ცელოფანში. ღორის ქონი 6-8 საათის განმავლობაში საყინულეში შეინახეთ. ის მზადაა!
დამარინადებული ღორის ქონი ხორცის ფენით და სანელებლებით, ნამდვილად ძალიან მოგეწონებათ. ასეთი არომატული ხემსი შესანიშნავი იქნება როგორც ყოველდღიური, ასევე სადღესასწაულო სუფრისთვის.