რა უნდა გავაკეთოთ იმისთვის, რომ ხახვი არ დალპეს

367

ხახვი შედარებით ადვილად მოსავლელი ბოსტნეულია, ამიტომ ბევრი მებოსტნე რგავს მას თავის ბოსტანში. მათ ყოველთვის აქვთ ხახვის წვნიანის, გემრიელი სალათისა და სხვა მრავალი კერძის მომზადების საშუალება ახალი და წვნიანი ბოსტნეულისგან. ამ მცენარის დამოუკიდებელი ზრდის ყველა ამ უპირატესობის მიუხედავად, არსებობს არც თუ ისე სასიამოვნო მომენტებიც. თითქმის ყველა მებოსტნეს ერთხელ მაინც შექმნია ისეთი პრობლემები, როგორიცაა ხახვის ლპობა და ბოლოების გაყვითლება. გსურთ გაიგოთ, როგორ უნდა აიცილოთ მსგავსი პრობლემები? პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გიამბობთ, რით უნდა მორწყოთ ხახვი, რომ თავიდან აიცილოთ მისი ლპობა და გაყვითლება.

იმისათვის, რომ არ ინერვიულოთ მთელი მოსავლის შესაძლო დაკარგვაზე, საჭიროა მიმართოთ ხალხური საშუალებების გამოყენებას, რომლებიც ასი პროცენტით ეფექტურია. ამისათვის თქვენ არ დაგჭირდებათ რაიმე სპეციალური ძვირადღირებული საშუალებების შეძენა. ხახვის მოსავალს ყველაზე ბიუჯეტური მეთოდებით გადაარჩენთ.

რომელი ხსნარების გამოყენებაა საჭირო იმისთვის, რომ ხახვი არ დალპეს და არ გაყვითლდეს

პირველი საშუალება

ხახვის ლპობის დაწყების თავიდან ასაცილებლად, რეგულარულად უნდა ჩატარდეს სპეციალური პროფილაქტიკური სამუშაოები. ამაში რთული არაფერია. ამისთვის მხოლოდ წყალი და მარილი დაგჭირდებათ, სხვა არაფერი. სათლში 10 ლიტრი სუფთა წყალი ჩაასხით და მასში 1 ჭიქა მარილი გახსენით. მიღებული საშუალებით მორწყეთ ნაკვეთი. პერიოდულად გამოიყენეთ მარილის ხსნარი და ხახვის გაფუჭების აღარ შეგეშინდებათ.

მეორე საშუალება

ხახვს ბოლოები გაუყვითლდა? ვჭრით მათ და შემდეგ ვიწყებთ სპეციალური ნარევის მომზადებას. სათლში ვასხამთ 10 ლიტრ წყალს და მასში ვაზავებთ 10 მლ იოდს. საფუძვლიანად ვურევთ. მიღებულ კონცენტრატს ვურევთ სუფთა წყალს, 1:10 თანაფარდობის დაცვით. მზა ხსნარით ბოსტანს ვამუშავებთ.

ამ ადვილად მოსამზადებელი ხსნარების წყალობით, შეგიძლიათ დაივიწყოთ ხახვის გაყვითლებისა და ლპობის შესახებ. თქვენს ბოსტანში საუკეთესო წვნიანი და მსხვილი ბოსტნეული გაიზრდება.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს