დიეტოლოგი ალექსეი კაბანოვი: პარკოსნები, მათ შორის ლობიო და ბარდა, ეფექტურად ეხმარება გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ჯანმრთელობის გაუმჯობესებას.
დიეტოლოგმა კაბანოვმა ერთ-ერთ ინტერვიუში განაცხადა, რომ პარკოსნების მოხმარება ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო კვებითი ჩვევაა სისხლძარღვებისა და გულის კარგი მდგომარეობის შესანარჩუნებლად. ლობიოს, ბარდისა და ოსპის სარგებლიანობის ახსნისას სპეციალისტმა აღნიშნა: პარკოსნები ორგანიზმს მაღალხარისხოვანი მცენარეული ცილით უზრუნველყოფენ, რომელსაც ხორცისგან განსხვავებით არ ახლავს გაჯერებული ცხიმის დამატებითი პორცია. სწორედ გაჯერებული ცხიმების ჭარბი მოხმარებით ჩნდება მიდრეკილება გულ-სისხლძარღვთა პათოლოგიების, სიმსუქნისა და დიაბეტის მიმართ, – თქვა ექსპერტმა.
„ლობიო შეიცავს 25 პროცენტამდე ცილას, რომელიც უფრო ადვილად შეიწოვება, ვიდრე ცხოველური. ეს პროდუქტი ასევე შეიცავს ფოლიუმის მჟავას, რომელიც ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობას და სისხლში შაქრის დონის რეგულირებას“, – ამბობს ალექსეი კაბანოვი.
ბარდის სარგებლიანობაზე საუბრისას დიეტოლოგმა ყურადღება გაამახვილა იმ ფაქტზე, რომ ეს პროდუქტი შეიცავს საკვებ ნივთიერებებს, რომლებიც უზრუნველყოფენ სისხლძარღვების და გულის კუნთის ოპტიმალურ ფუნქციონირებას – კალიუმს, მაგნიუმს, ფოსფორს, კალციუმს, A, C და B ვიტამინებს. რაც შეეხება ოსპს, ის მდიდარია მაგნიუმით და B ვიტამინებით – ეს შემადგენლობა მას განსაკუთრებით სასარგებლოს ხდის ადამიანებისთვის, რომლებიც გონებრივად შრომობენ და სტრესული სამსახური აქვთ.
მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.