პეროგი მანი ფაფით, ხაჭოთი და ქიშმიშით, რომელიც ბავშვებს მორჩილს ხდის, ქმარს – მოსიყვარულეს

1

მაღაზიებში გამომცხვარი პროდუქტების ფართო ასორტიმენტის მიუხედავად, ნამდვილად გემრიელი და ნატურალური ცომეულის პოვნა რთულია. პეროგი მანი ფაფით და ქიშმიშით ყოველთვის იყო როგორც უფროსების, ასევე ბავშვების საყვარელი კერძი. „პაპარაცი“ გიზიარებთ პორციული პეროგის რეცეპტს, რომლის მთავარი ინგრედიენტია მანანის ბურღული და ქიშმიში. სახლის პირობებში საკმაოდ მარტივად მზადდება. ჰაეროვანი და ნაზი საუზმე გამოდის მთელი ოჯახისთვის.

პეროგი მანანის ბურღულით და ქიშმიშით

ნებისმიერი კერძის მომზადებისას ყველაზე მნიშვნელოვანი მოსამზადებელი ეტაპია. ამ პორციული პეროგის შემთხვევაში მანი ფაფის და შიგთავსის მომზადებას განსაკუთრებული ყურადღება უნდა მიაქციოთ.

ინგრედიენტები:

  • 6 ს/კ მანანის ბურღული
  • 0,5 ლ რძე
  • 50 გ ქიშმიში
  • 150 გ ხაჭო
  • 1 კვერცხი
  • 2-4 ს/კ ფქვილი
  • მწიკვი მარილი
  • 2 ს/კ შაქარი
  • 5 გ ვანილი
  • მცენარეული ზეთი

მომზადების წესი:

1. ქიშმიშს ცხელი წყალი დაასხით და 5 წუთი გააჩერეთ. შემდეგ წყალი გადაწურეთ და ქიშმიში ხელსახოცზე გადაიტანეთ, რომ ზედმეტი სითხე მოაშოროთ.

2. ახლა ხაჭოს მიხედეთ. ხაჭო ღრმა თასში მოათავსეთ, შაქარი და ვანილი აურიეთ. კვერცხის ცილა და გული დააცალკევეთ. კვერცხის გული ხაჭოს დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

3. ხაჭოს მასას ქიშმიში აურიეთ. სიტყვაზე, ქიშმიში შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ გარგარის ან სხვა ჩირით.

4. მანანის ბურღულით ფაფა მოამზადეთ. ცივი რძე ქვაბში ჩაასხით, ნახევარი შაქარი და მწიკვი მარილი დაუმატეთ. რძე სუსტ ცეცხლზე ადუღებამდე მიიყვანეთ. თანდათან მანანის ბურღული დაუმატეთ, მორევა არ შეწყვიტოთ, რომ კოშტები არ წარმოიქმნას. სქელი ფაფა უნდა მიიღოთ.

5. პეროგის ფორმირება დაიწყეთ. ღრმა თასში ფქვილი ჩაყარეთ. სუფრის კოვზით მანანის ფაფა ამოიღეთ და ფქვილში ამოავლეთ. მიღებული ბურთიდან კვერი გააკეთეთ, შუაში ჩაის კოვზი ხაჭოს შიგთავსი მოათავსეთ. კიდეები სწრაფად შეკარით და შიგთავსი კვერში დამალეთ. პატარა პეროგები უნდა მიიღოთ. ისღა დაგრჩენიათ ტაფაზე შეწვათ ოქროსფერ შეფერილობამდე.

ბოლო ეტაპი

მანი ფაფით პეროგის მომზადებაში ყველაზე მთავარი მისი სწორად და სწრაფად გაგრილებაა. მზა პეროგი ტაფიდან ამოიღეთ და სუფრაზე გატანამდე ოდნავ შეაგრილეთ. მაცივარში შეგიძლიათ შეინახოთ, მაგრამ ახალმომზადებული განსაკუთრებით გემრიელია. სუფრაზე გატანისას არაჟანი შეგიძლიათ დაუმატოთ, ასე წარმოუდგენლად გემრიელი გამოვა.

პეროგი მანი ფაფით და ქიშმიშით უკვე ბევრმა დიასახლისმა გამოსცადა. ძალიან ნაზი და წვნიანი გამოდის. ბავშვები მისი გემოთი აღფრთოვანებულნი არიან. მთელი ოჯახისთვის იდეალური საუზმეა. ნოყიერი, გემრიელი და სწრაფი კერძი!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს