დამჭირდა 10 წუთი და 3 ინგრედიენტი დახვეწილი ფრანგული დესერტის მოსამზადებლად. ოჯახი აღფრთოვანებულია

1

ნაყინი კრემ ბრიულე ნამდვილი ფრანგული დესერტია, რომელიც შეგიძლიათ მოამზადოთ სახლში მხოლოდ 2 ინგრედიენტით. მარტივი რეცეპტია და დიდ დროს არ მოითხოვს, მაგრამ შედეგი გაგაოცებთ თავისი ნაზი გემოთი და კრემისებრი ტექსტურით. „პაპარაცი“ გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ დახვეწილი დესერტი სახლის პირობებში.

ნაყინი კრემ ბრიულე

კრემ ბრიულეს ისტორია შორეული წარსულიდან იწყება. ითვლება, რომ ეს დესერტი წარმოიშვა საფრანგეთში მე-17 საუკუნეში და სწრაფად მოიპოვა პოპულარობა ნაზი ტექსტურის და მდიდარი გემოს წყალობით. „კრემ ბრიულე“ ფრანგულიდან ითარგმნება, როგორც „დამწვარი კრემი“, რაც აიხსნება კარამელის ქერქით, რომელიც დესერტს ფარავს. ეს რეცეპტი არის კლასიკური დესერტის ხარკი, მაგრამ ნაყინის სახით. დესერტისთვის დაგჭირდებათ მხოლოდ 3 ინგრედიენტი!

ინგრედიენტი:

  • 500 მლ ნაღები (33%)
  • 0,5 ქილა მოხარშული შესქელებული რძე
  • 2 ვაფლის ფირფიტა

მომზადების წესი:

1. ნაღები ათქვიფეთ. 500 მლ 33%-იანი ნაღები მიქსერით ათქვიფეთ. დაბალი სიჩქარით დაიწყეთ, თანდათან საშუალო სიჩქარემდე გაზარდეთ. რბილი პიკის მიღებამდე ათქვეფა გააგრძელეთ. დაახლოებით 3-5 წუთი სჭირდება.

2. შესქელებული რძე შეურიეთ. ათქვეფილ ნაღებს ნახევარი ქილა მოხარშული შესქელებული რძე დაუმატეთ და მყარი პიკის მიღებამდე ათქვიფეთ. შესქელებული რძის რაოდენობა გემოვნებით დაარეგულირეთ ისე, რომ ნაყინს კარამელის სასურველი გემო ჰქონდეს.

3. დესერტის აწყობა. ვაფლის ფირფიტა თეფშზე დადეთ და მის გარშემო საცხობი რგოლი მოათავსეთ, პარკი დააფარეთ. ასე ნაყინს სწორი და თანაბარი გვერდები ექნება. ნაღები-კარამელის მასა ვაფლის ფირფიტას ზემოდან დაასხით და თანაბრად გაანაწილეთ. ზემოდან ვაფლის მეორე ფირფიტა დააფარეთ და ოდნავ ჩააწექით.

4. გაყინვა. ნაყინი ფორმით საყინულეში მოათავსეთ. მინიმუმ 5 საათით გააჩერეთ. უკეთესია, თუ მთელი ღამე გააჩერებთ. ასე ნაყინი კარგად გამაგრდება და საჭირო კონსისტენციას მიიღებს.

5. სუფრაზე გატანა. ნაყინი ფორმიდან ამოიღეთ, რგოლი და პარკი მოაშორეთ. ულუფებად დაჭერით და სუფრაზე გაიტანეთ.

ისტორია შეფისგან

ერთხელ ფრანგმა შეფმზარეულმა, რომელიც პარიზის ცნობილ რესტორანში მუშაობდა, გადაწყვიტა კრემ ბრიულეს კლასიკური რეცეპტის გამარტივება. მან შენიშნა, რომ რესტორნის სტუმრები ხშირად ითხოვდნენ რაიმე მსუბუქს და გამაგრილებელს ტრაპეზის ბოლოს. მაშინ შეფმზარეულმა მოიფიქრა ნაყინი კრემ ბრიულეს შექმნა. ეს ნამდვილი ჰიტი გახდა და სწრაფად მოიპოვა პოპულარობა რესტორნის სტუმრებს შორის. დღეს ეს მარტივი და გემრიელი დესერტი სახლში შეგვიძლია მოვამზადოთ და მივირთვათ.

ახლა, როცა იცით, როგორ გააკეთოთ ნაყინი კრემ ბრიულე, თამამად ჩაატარეთ ექსპერიმენტები და დაუმატეთ თქვენი საყვარელი ინგრედიენტები. იქნებ, აღმოაჩინოთ ახალი გემო, რომელიც თქვენი საფირმო დესერტი გახდება.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს