თითოეულ გამოცდილ დიასახლისს აქვს ნაცნობი კერძების მომზადების საკუთარი საიდუმლოებები. თითოეულ ოჯახში საყვარელი საკვები ახალ გემოს იძენს, ოჯახის წევრების გემოვნების მიხედვით. მაგალითად, ჩვენთვის ბავშვობიდან ნაცნობი ბორშჩის გემო შეიძლება გაიხსნას მასში უჩვეულო ინგრედიენტების დამატებით. ამიტომ, იმის ცოდნით, თუ რა უნდა დაამატოთ ბორშჩს უფრო გამოხატული გემოსთვის, შეძლებთ მნიშვნელოვნად გაამრავალფეროვნოთ ტრადიციული კერძი.
იმის შესახებ, რომ ბორშჩში უჩვეულო ინგრედიენტების დამატებაც შეიძლება, შეფ-მზარეულმა მეგობარმა მიამბო. მან თქვა, რომ ამ კერძის ზოგიერთი ვარიანტი გულისხმობს არასტანდარტული კომპონენტების დამატებას. ახლა მე მათ ბორშჩში ვამატებ. გემო შესანიშნავია!
რა დავამატოთ ბორშჩს: უჩვეულო ინგრედიენტები
არ ვკამათობთ, რომ წითელი ბორშჩის მომზადების კლასიკურ ვარიანტშიც შესანიშნავია. მაგრამ მასში არასტანდარტული ინგრედიენტების დამატებით, შეგიძლიათ მიიღოთ კიდევ უფრო გამოხატული და მდიდარი გემო.
ვაშლი
ხდება ისე, რომ მომზადების დროს ბორშჩის გასინჯვისას ხვდები, რომ მას რაღაც აკლია. გინდა დავამატო რაღაც “გემოსთვის”. ამ შემთხვევაში, ჩვენ გირჩევთ კერძში ერთი ვაშლის ჩაჭრას. ამისთვის იდეალურია მჟავე ვაშლი. უბრალოდ ამოჭერით ვაშლის შუაგული და ნაჭრებად დაჭერით. ვაშლი ჩაყარეთ მომზადებულ ბორშჩში და გააჩერეთ 20 წუთის განმავლობაში. ვაშლი ბორშჩს უფრო მდიდარ გემოს და შესანიშნავ არომატს მისცემს.
კენკრა
ბორშჩის გემოს მჟავიანობით განზავების კიდევ ერთი ვარიანტია კენკრა. ამ მიზნით საუკეთესოდ შეეფერება ძახველი, წითელი მოცვი, ალუბალი ან წითელი მოცხარი. ამ შემთხვევაში, კენკრის მჟავე გემო სტაფილოსა და ჭარხლის სიტკბოს დააბალანსებს. სანამ მარცვლებს ბორშჩს დაუმატებთ, უნდა მოაშოროთ თესლი და ღერო, შემდეგ კი დააბლენდეროთ. კენკრის პიურე ბოსტნეულის მოშუშვის დროს უნდა დაემატოს.
ნაღების კარაქი
თუ სამარხვო ბორშჩს ამზადებთ ან ბორშჩს ამზადებთ უცხიმო ხორცით, მაშინ კარგი იქნება მასში კარაქის დამატება. კარაქი ბორშჩს უფრო გემრიელს და ცხიმიანს გახდის, ასევე გააერთიანებს ინგრედიენტებს. ფქვილთან ერთად კარაქი ბორშჩს უფრო სქელს და გემრიელს გახდის. სხვათა შორის, ბორშჩის ფერიც უფრო ნათელი გახდება. კარაქი ბორშჩს სულ ბოლოს უნდა დაემატოს.
მარილწყალი
თუ ბორშჩში კენკრის არომატი არ მოგწონთ ან უბრალოდ არ გაქვთ სახლში, შეგიძლიათ გამოიყენოთ მარილწყალი. პომიდვრიდან ან კიტრიდან დარჩენილი მარილწყალი ბორშჩს არა მხოლოდ სიმჟავეს შემატებს, არამედ მის გემოს კიდევ უფრო გამოხატულს გახდის. ვინაიდან მარილწყალი უკვე შეიცავს მჟავას და სხვადასხვა სანელებლებს, ის გამოავლენს და შეავსებს მოხარშული ბოსტნეულის გემოს. მარილწყალი ჭარხლისა და სტაფილოს ჩაშუშვისას უნდა დაამატოთ. 5 ლიტრი ბორშჩისთვის საკმარისი იქნება 2 ჭიქა მარილწყლის დამატება.
ახლა თქვენ უკვე იცით, რა უნდა დაამატოთ ბორშჩს, მისი გემოს გასამდიდრებლად.