ქათმის პელმენი – ნაზი და არომატული კერძი ბავშვებისთვისაც იდეალურია

3
ქათმის პელმენი

ქათმის პელმენი არომატული, წვნიანი და საოჯახო კომფორტის სიმბოლოდ ითვლება. თუმცა, სწორი ცომი და გულსართი მის იდეალურ გემოს განსაზღვრავს.
სხვათა შორის, ამ კერძის მომზადება არც ისე რთულია, თუ რამდენიმე მნიშვნელოვან რჩევას გაითვალისწინებთ.

გარდა ამისა, ქათმის პელმენი მსუბუქი ალტერნატივაა სხვა სახეობის ხორცთან შედარებით. ამიტომ ის ყველასთვის მისაღებია.
ამასთან, გულდასმით მოზელილი ცომი და სწორად შერჩეული სანელებლები საბოლოო შედეგს განსაკუთრებულად აქცევს.

ქათმის პელმენი – საუკეთესო რეცეპტი ოჯახური გემოსთვის

დასაწყებად, ქათმის პელმენი არის იდეალური არჩევანი მსუბუქი და ნოყიერი კერძისთვის.
გარდა ამისა, ცომი და ფარში მარტივად მზადდება მინიმალური ინგრედიენტებით.
ამავდროულად, სწორი ტექნიკით მიღებული შედეგი ყოველთვის დახვეწილი და არომატულია.

ცომის და გულსართის იდეალური ბალანსი ქათმის პელმენისთვის

მთავარია, ცომი იყოს რბილი და ელასტიური, ხოლო ფარში – წვნიანი და არომატული.
ამასთან, ქათმის ხორცი სჭირდება სწორად დაქუცმაცებას, რათა ტექსტურა იყოს ერთგვაროვანი.
გარდა ამისა, კარაქში მოთუშული ხახვი საოცარ არომატს ანიჭებს მთლიანად კერძს.

საჭირო მასალა:

  • 500 გ ქათმის ფილე
  • 1 დიდი თავი ხახვი
  • 3 ს/კ კარაქი
  • მარილი და პილპილი
  • გამდნარი კარაქი მოსასხმელად

ცომისთვის:

  • 600 გ ფქვილი
  • 1 კვერცხი
  • 1 ს/კ ზეთი
  • 1 ჩ/კ მარილი

მომზადება:

  1. ცომისთვის გაცერით ფქვილი, შეურიეთ მარილი, გააკეთეთ ჩაღრმავება და ჩაახალეთ მასში კვერცხი. დაუმატეთ 2 ს/კ ცივი წყალი და ზეთი. დაიწყეთ ცომის მოზელვა.
  2. უმატეთ თბილი წყალი ნელ-ნელა და მოზილეთ ერთგვაროვანი რბილი ცომი. გაახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანში და გააჩერეთ 15 წუთი.
  3. ფარშისთვის გაფცქვენით და დაჭერით ხახვი საშუალო ზომის კუბიკებად. მოხრაკეთ კარაქში მაღალ ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში. გააცივეთ.
  4. დაჭერით ქათმის ფილე და გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში მოხრაკულ ხახვთან ერთად. დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
  5. გააბრტყელეთ ცომის ნახევარი ან მესამედი ფქვილმოყრილ მაგიდაზე. მრგვალი ფორმით ან ჭიქით ამოჭერით ცომიდან დაახლოებით 5 სმ დიამეტრის წრეები.
  6. თითოეული წრის შუაგულში ჩადეთ კოვზით გულსართი. კარგად მოუკარით თავი ისე, რომ გამოვიდეს ნახევარწრე. შეართეთ ბოლოები და მაგრად დააფიქსირეთ. გააკეთეთ ასეთი წესით პელმენები დანარჩენი ცომისგან.
  7. მოხარშეთ პელმენი ნაწილ-ნაწილ დიდ ქვაბში, ბევრ მარილწყალში. პერიოდულად ამოურიეთ ნასვრეტებიანი ჩამჩით, რომ არ მიეკროს ქვაბის ძირს.
  8. 8-10 წუთში პელმენი მოხარშული იქნება. სუფრასთან მიიტანეთ გამდნარ კარაქთან ერთად.

დამატებით, სხვა საინტერესო ტექნიკები შეგიძლიათ ნახოთ სტატიაში გაამრავალფეროვნე მენიუ – გემრიელი პელმენის მომზადების 4 მეთოდი.

ხშირად დასმული კითხვები “ქათმის პელმენი”-ს შესახებ

  1. როგორ ავირჩიოთ ქათმის ხორცი პელმენისთვის?
    უმჯობესია გამოიყენოთ ქათმის ფილე, რადგან ის ნაკლებ ცხიმს შეიცავს. ამასთან, ტექსტურა უფრო ნაზია.
  2. შემიძლია თუ არა პელმენის გაყინვა მომზადების შემდეგ?
    რა თქმა უნდა, გააფინეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე და გაყინეთ ცალ-ცალკე. შემდეგ გადადეთ პაკეტში.
  3. რამდენი ხანი სჭირდება პელმენის მოხარშვას?
    ჩაყრის შემდეგ, საშუალოდ 8-10 წუთი. თუმცა, დროში ცვლილება ცომის სისქეზეა დამოკიდებული.

მოლოდინი და შედეგები “ქათმის პელმენი”-ს მომადებასთან დაკავშირებით

  • პირველ რიგში, ქათმის პელმენის მოლოდინი ძირითადად მარტივ და სასურველ შედეგს უკავშირდება.
  • ეს კერძი უნდა იყოს რბილი, წვნიანი და ცომით კარგად დაბალანსებული.
  • გარდა ამისა, თუ ცომი სწორად მოამზადეთ, პელმენი არ იშლება და არ ეკრობა ერთმანეთს.
  • ასეთ შემთხვევაში, შედეგი ვიზუალურადაც მიმზიდველია და გემოთიც სრულყოფილი.
  • დასასრულებლად, ქათმის ხორცისგან მიღებული ფარში უფრო მსუბუქია და ოჯახისთვის სასარგებლოც.
  • ამავდროულად, მომზადების პროცესი უფრო სწრაფი და ნაკლებად შრომატევადია სხვა ხორცთან შედარებით.

დასკვნა რედაქციისგან “ქათმის პელმენი”-ს შესახებ

სანამ რეცეპტს გამოიყენებთ, გაითვალისწინეთ პროდუქტის შემადგენლობა. კვლევის მიხედვით, დაბალი ცხიმის მქონე ცილა ამცირებს წონის მატების რისკს.

საინტერესოა, რომ სხვა კვლევის თანახმად, მოხარშული ქათამი ინარჩუნებს პროტეინის მაქსიმალურ რაოდენობას თერმული დამუშავების შემდეგ.

გარდა ამისა, განსხვავებული კვლევა ადასტურებს, რომ ნახშირწყლების ზომიერი მიღება ზრდის ენერგიას და აუმჯობესებს გლუკოზის ბალანსს.

გსურს შენი მეგობრებიც გაახარო? მაშინ გაუზიარე ეს რეცეპტი, დატოვე კომენტარი და შეინახე მომავლისთვის.