როგორ მოვამზადოთ ქათმის დაუვიწყარი რულეტი ქლიავის ჩირით

388

დღეს ჩვენი რედაქცია გაგიზიარებთ საიდუმლო რეცეპტს, რომელსაც რესტორნებში იყენებენ და ამ კერძს საკმაოდ ძვირადაც აფასებენ. გთავაზობთ ქათმის რულეტის რეცეპტს საშინაო პირობებში, რათა ისეთივე კერძი გამოგივიდეთ, როგორიც მდიდრულ რესტორნებშია.

ქათმის რულეტის რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • 2 ქათმის მკერდი
  • 3 მანდარინი
  • 100 გ ბერძნული კაკალი
  • 100 გ ქლიავის ჩირი კურკების გარეშე
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი პილპილი გემოვნებით
  • სანელებლები გემოვნებით

მომზადება

1. დაასხით ქლიავის ჩირს მდუღარე წყალი და გააჩერეთ საათნახევრით.

2. გაწმინდეტ მანდარინი კანისგან და დაყავით ლებნებად.

3. შემდეგ გააცალეთ ქათმის ფილეს ძვლები და დაჭერით ყველა მკერდი ორ ნაწილად. მიღებული ნაჭრები დაალაგეთ საჭრელ დაფაზე, დაფარულზე საკვები ცელოფნით, და კარგად დაბეგვეთ სამზარეულოს ჩაქუჩით.

4. ამის შემდეგ მოაყარეთ მარილი და პილპილი ხორცს. ჭარბი სიტკბოს მოსაცილებლად, რომელსაც ხილი იძლევა, დაუმატეთ მეტი რჩეული სანელებელი.

5. ახლა ბასრი დანით უნდა დაბეგვოთ ან ბლენდერში დააფქვიოთ კაკალი. მასის ნახევარი თანაბრად მოაყარეთ ხორცს.

ზემოდან დაალაგეთ ქლიავი, ქლიავზე კი – მანდარინის ნაჭრები. დარჩენილი თხილი ზემოდან მოაყარეთ.

6. ფრთხილად დაახვიეთ ფარშირებული ფილე მჭიდრო და თანაბარ რულეტად. გვერდებზე მჭიდროდ შეკარით ცელოფანი, რათა ორთქლის გამო არ გაიხსნას. ამის შემდეგ, მოათავსეთ რულეტი ორთქლსახარშში ან ღრმა საწრეტში, ეს ჭურჭელი კი მდუღარე წყლით სავსე ქვაბზე მოათავსეთ და ამზადეთ 35-40 წუთით.

მიირთვით გაციებული კერძი – ასე იგი უფრო გემრიელი გახდება.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს