ქათმის ფილეს დღემდე ავლებთ ფქვილსა და კვერცხში? ყველაფერი გაცილებით მარტივია.

0
1341

დაბეგვილი ქათმის ფილე – სწორედ ის კერძია, რომელიც არასდროს მოგვბეზრდება. ქათმის ნაზი ხორცი სანელებლებითა და ოქროსფერი ქერქით – იდეალური კერძია ცხოვრების ნებისმიერი შემთხვევისთვის. ჩვენ მიჩვეული ვართ ხორცის ტაფაზე შეწვას, წინასწარ მისი კვერცხსა და ფქვილში ამოვლებით.

აღმოჩნდა, რომ მათი მომზადება სხვაგვარადაც შეიძლება. ჩვენ მოგიყვებით, თუ როგორ უნდა გამოაცხოთ დაბეგვილი ხორცი. ფქვილი და კვერცხი ამ რეცეპტში არ დაგჭირდებათ. ეს კერძი მათთვისაა კარგი, ვინც უპირატესობას წვნიან ხორცს ანიჭებს და არ უყვარს ხელებზე მიწებებული საფანელი.

ინგრედიენტები

  • 4 ც ქათმის ფილე
  • 30 გ თაფლი
  • 30 გ მდოგვი
  • 50 გ მაიონეზი
  • 30 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • მარილი, პაპრიკა, წითელი დაფქული წიწაკა გემოვნებით

1. მარინადის მოსამზადებლად, შეურიეთ მდოგვი, ზეთი, დაჭყლეტილი ნიორი, თხევადი თაფლი და მაიონეზი. დაუმატეთ მარილი და სანელებლები გემოვნებით. მოუხდება წითელი დაფქული წიწაკა და პაპრიკაც. კარგად მოურიეთ.

2. გარეცხეთ ქათმის ფილე, გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცებით და დაჭერით თხელ ნაჭრებად.

3. დაახურეთ ხორცს საკვები ცელოფანი და ფრთხილად დაბეგვეთ. შემდეგ მოათავსეთ ხორცი ღრმა ჭურჭელში, დაასხით მარინადი და გააჩერეთ 1-2 საათით.

4. დამარილებული ფილე დაალაგეთ პერგამენტდაფენილ საცხობ ფორმაზე, მოასხით ხორცს დარჩენილი მარინადი და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40 წუთით.

წვნიანი დაბეგვილი ფილე მზადაა! მათი მირთმევა რეკომენდებულია ნებისმიერი სოუსითა და ბოსტნეულის სალათით.

გემრიელად მიირთვით!

პასუხი

დაწერეთ კომენტარი
ჩაწერეთ თქვენი სახელი