კარტოფილისა და ქათმის ღვეზელის რეცეპტი მხოლოდ გამოცდილი დიასახლისებისთვის

0
65

ტრადიციულად, “კურნიკი” ეწოდება დიდ გუმბათისებრ ღვეზელს ქათმის გულსართით. თუმცა, დღეს ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ ქათმის კურნიკი განსხვავებული მეთოდით. ესაა კლასიკური რეცეპტის ძალიან საინტერესო რეცეპტი, რომელიც თავისი სიმარტივით ყველას მოეწონება.

როგორ მოვამზადოთ კურნიკი

თუ სწრაფად იმუშავებთ, 1 საათში ყველაფერს გაუმკლავდებით. ჩვენ უნდა მოვზილოთ ცომი, მოვამზადოთ გულსართი და დაველოდოთ, სანამ მინი-კურნიკები ღუმელში გამოცხვება. მაშ ასე, შევუდგეთ საქმეს!

ინგრედიენტები:

  • 100 გ კარაქი
  • 150 გ არაჟანი
  • 1 კვერცხი
  • 1 ჩ.კ. მარილი
  • 0.5 ჩ.კ. სოდა
  • 400 გ ფქვილი
  • 300 გ ქათმის ფილე
  • 2 კარტოფილი
  • 2 თავი ხახვი
  • 50 მლ ზეთი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადება

1. პირველ რიგში, დაადნეთ კარაქი მიკროტალღურ ღუმელში ან ორთქლზე.

2. შემდეგ, შეურიეთ კარაქი არაჟანს, კვერცხს, მარილსა და სოდას. კარგად მოურიეთ მიღებულ სითხეს.

3. ახლა დაუმატეთ ფქვილი, თუნდაც ერთბაშად. დაიწყეთ ხელებით ცომის ზელა. როცა იგი თანაბარი და ელასტიკური გახდება, დატოვეთ თასში და დაახურეთ. ცოტა ხანს დაისვენოს.

4. ამასობაში, მოვამზადოთ გულსართი. კარტოფილი და ხახვი უნდა გარეცხოთ, გაფცქვნათ და დაჭრად მცირე კუბებად. ქათამი უბრალოდ დაჭერით პატარა კუბებად.

5. მოასხით გულსართს ზეთი, დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. კარგად მოურიეთ.

6. დაყავით ცომი 10-12 თანაბარ ნაწილად. თითოეული მათგანი დაამრგვალეთ, შემდეგ გააბრტყელე ისე, რომ მიიღოთ სწორი, თხელი კვერები.

7. მოათავსეთ ცენტრში გულსართი და გამოძერეთ მანტების მსგავსი ღვეზელები. აიღეთ ცომის კიდეები და შეაერთეთ ცენტრში ისე, რომ მცირე ხვრელი დარჩეს.

8. კურნიკს ზემოდან წაუსვით კვერცხის ცილა ლამაზი ფერისთვის. აცხვეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35 წუთით.