სტუმრების თვალებში ინტერეს ვამჩნევ, როდესაც გერმანული სალათა შემომაქვს.

0
160

დღეს საღამოს უჩვეულო გერმანულ სალათს მოვამზადებ, მოხარშული კვერცხით, რომელიც აღდგომის დღესასწაულიდან მომრჩა. ეს სალათი განსაკუთრებულია იმით, რომ შეიძლება მისი დაყოლება გარნირზე, ან პურზე წასმა. ყველა ინგრედიენტი უბრალო და ხელმისაწვდომია, თვითონ სალათის მომზადებას კი 7-10 წუთი სჭირდება.

დღეს Paparazzi.ge-ის რედაქცია გაგიზიარებთ გერმანული სალათის მომზადების ინსტრუქციას, მოხარშული კვერცხისგან. კერძი ნამდვილი გურმანებისთვისაა!

მოხარშული კვერცხის სალათი

ინგრედიენტები:

  • 70-100 გ მწვანე ხახვი
  • 6 კვერცხი
  • 5 ნაკლებად მარილიანი მჟავე კიტრი
  • 1 ს.კ. ძმარი ან კიტრის მარინადი
  • 2.5 ს.კ. მაიონეზი ან არაჟანი
  • 1 ჩ.კ. ფრანგული მდოგვი
  • მარილი, პილპილი და სუნელები გემოვნებით

მომზადება

  1. მოხარშული კვერცხი გაფრცქვენით და წვრილად დაჭერით. კიტრზეც იგივე გაიმეორეთ.
  2. ხახვი გარეცხეთ და ისიც წვრილად დაჭერით.
  3. სოუსის მოსამზადებლად შეურიეთ კიტრის მარინადი ან ძმარი მაიონეზსა და მდოგვს. დაუმატეთ მარილი, პილპილი და სუნელები გემოვნებით. კარგად მოურიეთ. თუ მწნილს იყენებთ, დაუმატეთ კიდევ 1 ს.კ.
  4. განიერ თასში შეურიეთ კვერცხს კიტრი და ხახვი. დაასხით სოუსი და მოურიეთ.
  5. სულ ესაა. გემრიელი სალათი მზადაა. თუმცა, ეს არის ფუძე – თქვენ შეგიძლიათ, სურვილისამებრ, დაუმატოთ ქათმის მკერდი ან თევზი… გემრიელად მიირთვით!

დარწმუნებული ვარ, ამ სალათის გემო სასიამოვნოდ გააოცებს თქვენი ოჯახის წევრებსა და სტუმრებს. იმედია, თქვენც ძალიან მოგეწონებათ!