ჩინელმა ქმარმა მასწავლა ხრაშუნა ქათმის მომზადება ტკბილი ფორთოხლით, ეხლა

0
327

დღეს ვამზადებთ ქათმის ფილეს ტაფაზე. ამ კერძის მშვენიერება ის არის, რომ ის აერთიანებს ერთდროულად სამ გემრიელ ისტორიას. პირველ რიგში, ქათმის ფილე. ის შეიძლება ჩაანაცვლოთ ქათმის ფრთებით, მაგრამ გირჩევთ, რომ ძვლიანი ხორცი ნაკლებად კომფორტული იქნება. კერძი უნდა იყოს მარტივი გამოსაყენებელი.მეორე – ამოსავლები ფქვილიანი მასა. ის ყოველთვის გემრიელია. ხრაშუნა და მსუბუქი – ასეთის მომზადება მხოლოდ ჩინელებს შეუძლიათ. ეს მათი სამზარეულოს განსაკუთრებულობაა. და ბოლოს, მინანქარი. ჩვენს ქათამს სოუსი აღარ ჭირდება, რადგან უკვე სოუსშია მომზადებული, თან ისე, რომ გარსი ხრაშუნა რჩება. მაშ ასე, პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში ვიწყებთ:

ქათმის ფილე ფქვილის გარსით ტაფაზე

ინგრედიენტები

  • 290 გრ. ქათმის მკერდი (2 ცალი)
  • 1 ს/კ დაფქული ნიორი
  • 2 ს/კ ფორთოხლის წვენი
  • 3 გრ. მარილი
  • 0,5ჩ/კ შავი პილპილი

ფქვილიანი ამოსავლები:

ინგრედიეტები

  • 50 გრ. ბრინჯის ფქვილი
  • 25 გრ. სიმინდის სახამებელი
  • 25 გრ. ხორბლის ფქვილი
  • 90 მლ. წყალი

მინანქარი

  • 0,5 ჩ/კ ჯანჯაფილის ფხვნილი
  • 1 ჩ/კ დაფქული ჩილი
  • 50 გრ. ყავისფერი ან თეთრი შაქარი
  • 1 ს/კ თაფლი
  • 50 მლ. ფორთოხლის წვენი
  • 2 ს/კ სოიოს სოუსი
  • 4 ს/კ ვაშლის ძმარი

მომზადების წესი

  1. დავიწყოთ ქათმით. ის ჯერ უნდა დამარინადდეს. გარეცხეთ ფილე, გაამშრალეთ ქაღალდის ხელსახოცით და დაჭერით საშუალო ნაჭრებად. მოამზადეთ მარინადი: დაფქული ნიორი, ფორთოხლის წვენი, პილპილი და მარილი. ამოსვარეთ ხორცი ნარევში, გადააფარეთ ჯამს სამზარეულოს ცელოფანი და შედგით მაცივარში ნახევარი საათით.
  2. ამოსავლები ფქვილიანი მასა: შეურიეთ სახამებელი, ორივე სახის ფქვილი და წყალი. ამოავლეთ მიღებულ ცომის მასაში ფილე. ის კარგად მიეკრობა და წარმოქმნის ყველაზე ხრაშუნა ქერქს.
  3. აიღეთ პატარა ზომის ტაფა მინანქრის მოსამზადებლად, ჩაყარეთ ყველა ინგრედიენტი და დადგით გაზზე, ურიეთ მუდმივად. უდა აორთქლდეს ზედმეტი სითხე და გამოვიდეს ბლანტი, კარამელისებური მასა, მთავარია, ზედმეტად არ დაგეწვათ.
  4. ბოლო ნაბიჯი – ამოავლეთ ქათმის ხორცი ფქვილიან სავლებში და შეწვით თითოეულ მხარეს 2-2 წუთი ბევრ ზეთში. შემწვარი ნაჭრები დააწყვეთ ქაღალდის ხელსახოცზე. რამდენიმე წუთში, როდესაც ზედმეტ ცხიმს ხელსახოცი შეიწოვს, ჩაუშვით ხორცი მინანქრიან ტაფაში და აურიეთ. მლე ქათამი ოქროსფერს მიიღებს. ამოიღეთ და დააწყვეთ დიდ, ლამაზ თეფშზე.

ხორცი მზად არის, მადისაღმძვრელი სუნი ტრიალებს გარშემო, მაგრამ თავი შეიკავეთ და გაცივებამდე არ შეეხოთ. შეგრილებული ხორცი მალე მბზინავი გახდება მინანქრის დამსახურებით. შეგიძლიათ მიირთვათ!ექსტრემის მოყვარულებისთვის შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა დაფქული ჩილი. ეს კერძი მოეწონებათ ბავშვებსაც და დიდებსაც. ყველა აღმოაჩენს მასში თავის საყვარელ გემოს. გემრიელად მიირთვით!