კარტოფილის პიშკები ტაფაზე – პურის საუკეთესო ჩანაცვლება ყოველდღიურად.

0
227

ბევრი ფიქრობს, რომ ცხობა რთული და ხანგრძლივი საქმეა, მაგრამ ვისაც გაუსინჯავს სახლში გამომცხვარი პური, იცის, რომ მაღაზიაში ასეთ გემრიელს ვერაფერს იყიდის. ფქვილის ნაწარმის გემო დამოკიდებულია იმაზე, თუ რამდენად ახალია ის. ჯერ კიდევ თუ თბილია, წვნიანს ან ჩაის ვერაფერს მიაყოლებ უკეთესს. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გთავაზობთ საუზმისთვის და ვახშმისთვის კარტოფილის პიშკების მომზადებას.ჰაეროვანი, ფუმფულა მარტივი ინგრედიენტები. რაც მნიშვნელოვანია, ფაქტიურად საერთოს არ აქვს ხორბლის ფქვილი. პიშკები მზადდება ტაფაზე, თანაც საკმაოდ სწრაფად.

ინგრედიეტები:

  • კარტოფილი – 3 ცალი
  • მარილი – 2 ჩ/კ
  • შავი პილპილი – 0,5 ჩ/კ
  • ყველი ჩედარი – 200 გრ.
  • ოხრახუში – გემოვნებით
  • მზესუმზირის ზეთი – 200 მლ
  • კეფირი – 3 ს/კ
  • მაიონეზი – 3 ს/კ
  • პიტნა 0.5 ჩ/კ
  • დაღერღილი წიწაკა – 0,5 ჩ/კ
  • კამა – გემოვნებით
  • ზეითუნის ზეთი – 2 ს/კ
  • კვერცხი – 2 ცალი
  • იოგურტი – 100 გრ.
  • ხორბლის ფქვილი – 80 გრ.

მომზადების წესი

  1. მოამზადეთ სოუსი და დადგით ცოტა ხანი: აურიეთ კეფირი, მაიონეზი, ზეითუნის ზეთი, ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი, კამა, დაღერღილი წიწაკა.
  2.  გათალეთ კარტოფილი, დაჭერით ქათმის ფილე და მოხარშეთ. შემდეგ გააკეთეთ ორივესგან პიურე და დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, მარილი და დაახეხეთ ყველი ჩედარი.
  3. მოამზადეთ ამოსავლები მასა: ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ მარილი, იოგურტი და ფქვილი.
  4. მიეცით პიურეს ერთნაირი, ბრტყელი ფორმები.
  5. ამოავლეთ მომზადებულ მასაში და შეწვით დიდი რაოდენობის ზეთში ორივე მხრიდან. მიირთვით სოუსთან ერთად.

სადღესასწაულო სუფრაზე ასეთი კერძი ზედმეტი ნამდვილად არ იქნება: შეგიძლიათ დააყოლოთ ხორცს, თევზს, სალათებს. ნახევარ საათში თეფშები დაცარიელდება. მოამზადეთ უშუალოდ სუფრაზე მიტანის წინ. არ დაგავიწყდეთ სოუსი, რადგან ის იდეალურად ეთვისება პიშკის გემოს. გემრიელად მიირთვით და გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილება კომენტარებში.