ახალი კომბოსტოს სალათს რა დავამატოთ გემოს გასამრავალფეროვნებლად.

0
341

მაღაზიის თაროებზე უკვე გამოჩნდა მაღაზიის თაროებზე. დროა მოამზადოთ გემრიელი სალათები და მიიღოთ ვიტამინებით გაჯერებული საკვები. კომბოსტოს სალათა ყოველდღიურ და არც ისე გამორჩეულ კერძად ითვლება, ამიტომ პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გასწავლით, თუ რითო შეიძლება გააფერადოთ ის.

რა შეიძლება დავუმატოთ სალათში

ინგრედიენტები

  • 300 გრ. ქორფა კომბოსტო
  • 100 გრ. მაგარი ყველი
  • 1 ცალი კიტრი
  • 1 ცალი ბულგარული წიწაკა
  • 200 გრ. ვირთევზას ხიზილალა
  • 1 ს/კ ლიმონის წვენი

მომზადების წესი

  1. გარეცხეთ კარგად კომბოსტო და დაჭერით წვრილად. ჩაყარეთ ღრმა თასში, დააყარეთ მარილი. გაითვალისწინეთ, რომ ხიზილალა შეიძლება იყოს მარილიანი და აკონტროლეთ გემო. მოსრისეთ მარილიანი კომბოსტო ხელით, რათა გამოვიდეს წვენი.
  2.  გახეხეთ კიტრი მსხვილ სახეხზე ან დაჭერით წვრილ ზოლებად. შეურიეთ კომბოსტოს. ბულგარული წიწაკა და ყველი დაჭერით საშუალო ზომის კუბებად, დაამატეთ ახალი მწვანილიც.
  3.  შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, ბოლოს დაუმატეთ ხიზილალა, მოასხით ლიმნის წვენი და კარგად აურიეთ. გემრიელად მიირთვით!სალათის გემო მდიდარი და დახვეწილია, თუმცა ინგრედიენტები ვერ ვიტყვით, რომ ბიუჯეტურია და ხშირად შეძლებთ მომზადებას, თან თევზი ყველას არ უყვარს. ამიტომ გთავაზობთ უფრო მარტივ რეცეპტსაც.

ინგრედიენტები

  • ნახევარი თავი კომბოსტო
  • 150 გრ. ძეხვი
  • 100 გრ. მოცარელა
  • 2-3 ს/კ არაჟანი
  • მარილი და სანელებლები გემოვნებით

მომზადების წესი: ამ სალათის მოსამზადებლად განსაკუთრებული კულინარიული უნარ-ჩვევები არ გჭირდებათ. დაჭერით წვრილად ან გახეხეთ კომბოსტო. ძეხვი ან ლორი დაჭერით პატარა კუბებად. მოცარელას ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ სულგუნი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, დაამატეთ სანელებლები ან ახალი მწვანილი.მოასხით არაჟანი ან მაიონეზი, მე პირადად იოგურტით უფრო მომწონს. აურიეთ კარგად და გემრიელად მიირთვით!

ეს არის, რაც შეგიძლიათ დაუმატოთ კომბოსტოს სალათს პიკანტური გემოს მისაღებად. საერთოდ, გამოდგება ნებისმიერი ბოსტნეული, რაც ხელთ გექნებათ. კომბოსტო უნივერსალური ბოსტნეულია კარგად ერგება ბევრ პროდუქტს. თქვენ როგორ სალათებს ამზადებთ გაზაფხულზე? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.