ქმარი ამზადებს არომატულ და გემრიელ ძეხვს სახლში, გაგიზიარებთ მისი მომზადების წესს.

0
497

სახლში ხორციან კერძებს სულ ჩემი ქმარი ამზადებს, კარგად ერკვევა და უყვარს დამზადების პროცესი. ღუმელში შემწვარი ძეხვი კი მისი საფირმო კერძია. როცა ჩემი ქმარი საჭმელს ამზადებს, მე უბრალოდ გვერდით ვდგავარ და ვაკვირდები. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში გაგიზიარებთ ამ საფირმო რეცეპტს.

ღუმელში შემწვარი სახლში მომზადებული ძეხვი

ინგრედიენტები

  • 1 კგ. ღორის ხორცი
  • 200 გრ. ხბოს ხორცი
  • 100 გრ. სალა
  • 2 კბილი ნიორი
  • 2 კვერცხი
  • მარილი
  • პილპილის ნარევი
  • შაქარი
  • 1 მეტრი ღორის ნაწლავი

მომზადების წესი

  1. გარეცხეთ კარგად ნაწლავები. ჩვენ გვაქვს ნაყიდი, უკვე გარეცხილი და დამარილებული, მაგრამ მაინც თავიდან ვრეცხავთ. შემდეგ დაასხით ცივი წყლით, დაამატეთ ცოტა ძმარი და ასე დატოვეთ ერთი საათი.
  2. მოახადეთ შიგთავსი: გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ხორცი და სალა.
  3. შემდეგ დაფქულ ხორცს დაუმატეთ სანელებლები გემოვნებით, ცოტა შაქარი, ნიორი და კვერცხი. ამის შემდეგ, რაც თქვენ უნდა კარგად და ძლიერად უნდა მოზილოთ ხელით ფარში.
  4. შემდეგ ხორცსაკეპი მანქანის საშუალებით შეავსეთ ნაწლავი ხორცით. ბოლოები არ შეუკრათ.
  5. ამის შემდეგ ძეხვი შეაბრძანეთ ღუმელში, დროდადრო ჩაჩხვლიტეთ კბილის ჩხირით და გამოუშვით ჰაერი. ძეხვი არ უნდა დაგისკდეთ და ზედმეტად არ უნდა გამოგიშრეთ. გემრიელად მიირთვით!

გემრიელი ძეხვის მთელი საიდუმლო კარგი ხორცია და აუცილებლად დაუმატეთ ხბოს ხორცი. გამოდის ნაკლებ ცხიმიანი და ბევრად უფრო გემრიელი, არ დაივიწყოთ ნიორიც, მაგრამ არ გადააჭარბოთ, რომ არ დაიკარგოს ხორცის გემო. სხვათა შორის, ძეხვი შეიძლება დაიხუფოს ქილებში, თუ მისი დიდი ხნით შენახვა გსურთ.

თქვენ გიცდიათ ასეთი რამის სახლში მომზადება? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.