ყაბაყის სალათის რეცეპტი ზამთრისთვის, რომელსაც ჩემი ბებია აკეთებს.

334

ყაბაყის სეზონი გაჩაღებულია. ოლადები უკვე შემწვარია, ჩაშუშული მზადაა, კიდევ უამრავი რეცეპტი გამოიცადა. ასე რომ, დროა შეინახოთ ზამთრისთვისაც. ბებიამ გამიზიარა ყაბაყის სალათის რეცეპტი, რომელსაც ზედიზედ 20 წელი ამზადებდა.დღეს პაპარაცის ამ სტატიაში გაგიზიარებთ ყაბაყის სალათის გასაოცარ რეცეპტს, რომელიც ზამთარში ძალიან გასიამოვნებთ!

ყაბაყის სალათის რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • 1 კგ. ყაბაყი
  • 700 გრ. ხახვი
  • 700 გრ. სტაფილო
  • 100 მლ. ზეთი
  • 140 გრ. ტომატის პასტა
  • 3 ს/კ ძმარი (9%)
  • 25 გრ. მარილი
  • 50 გრ. შაქარი
  • მწვანილი გემოვნებით

მომზადების წესი

  1. დავიწყოთ სალათის მომზადება. გარეცხეთ და გააშრეთ ყველა ბოსტნეული. შემდეგი, დაჭერით: ყაბაყი დიდ ნაჭრებად, ხახვი ნახევარ რგოლებად, სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. დაჭერით სასურველი მწვანილი: ქინძი, კამა, ოხრახუში…
  2. შემდეგ შეწვით ხახვი გამჭვირვალე მდგომარეობამდე, დაამატეთ სტაფილო. ბოსტნეული შეწვით დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ ტომატის პასტა და ადუღეთ კიდევ 10 წუთი, დროდადრო ურიეთ. ფრთხილად იყავით, რომ არ დაგეწვათ.
  3. შემდეგ დაამატეთ ყაბაყი. აურიეთ, დაამატეთ მარილი და შაქარი. თუშეთ კიდევ 10 წუთის განმავლობაში თავდახურულში.
  4. ახლა დაამატეთ მწვანილი, თუშეთ 3 წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაუმატეთ ძმარი და ადუღეთ კიდევ 2 წუთი. მუდმივად ურიეთ და ბოსტნეული დაბალ ცეცხლზე მოშუშეთ. არ მისცეთ დაწვის საშუალება, რადგან შემდეგ სალათი მწარე გახდება.
  5. სალათი მოათავსეთ წინასწარ მომზადებულ და სტერილიზებულ ქილებში. მჭიდროდ ჩაალაგეთ, რომ ჰაერი მინიმუმამდე დარჩეს. დახუფეთ, ამოაბრუნეთ და შეფუთეთ სრულ გაგრილებამდე. ამის შემდეგ შეინახეთ ბნელ, გრილ ადგილას.

ყაბაყის სალათის რეცეპტის მთავარი ხიბლი მომზადების სიმარტივეა, ზაფხულის ნამდვილი გემოა ზამთრის სიცივეში. ბებიამ 3 ან 4 პორცია მოამზადა და გაზაფხულამდე ერთიც აღარ დარჩა.

თქვენ შეგინახავთ ყაბაყი ზამთრისთვის? თუ კი – როგორ? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს