დედამთილმა მასწავლა გამომშრალი ძეხვის მომზადება, რომელიც სამ დღეში უკვე მზად არის

0
969

“რატომ უნდა იყიდო ძეხვეული მაღაზიაში, როდესაც შეგიძლია მისი დამზადება სახლში?” – მითხრა დედამთილმა ერთხელ. მან მასწავლა ხელნაკეთი ძეხვის რეცეპტი და მართალი გითხრათ, ძალიან კმაყოფილი დავრჩი. მომზადებას სამი დღე სჭირდება, ამიტომ გირჩევთ დაუყოვნებლივ გააკეთოთ ორმაგი პორცია. შედეგი ღირს მთელ ძალისხმევად!სარედაქციო პაპარაცის ამ სტატიაში გასწავლით, როგორ მოვამზადოთ გამომშრალი ძეხვეული სახლში სამ დღეში!

ძეხვის რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • 500 გრ. ღორის ხორცი
  • 500 გრ. საქონლის ხორცი
  • 22 გრ. ნიტრიტიანი მარილი
  • 1 გრ. შავი დაფქული პილპილი
  • 15 გრ. პაპრიკა
  • 5.5 მშრალი ხახვი
  • 6 გრ. ნიორი

მომზადების წესი

  1. ჯერ კარგად დაამარილეთ ხორცი. აიღეთ 20 გრ. მარილი 1 კგ. ხორცზე. ღორის და საქონლის ხორცი დაამარილეთ ცალ-ცალკე, არ აურიოთ ერთმანეთში. შემდეგ დააფარეთ ხორცს თავზე და შედგით მაცივარში 2 დღით. ტემპერატურა უნდა იყოს +2-დან +4 გრადუსამდე, რომ ხორცი არ გაფუჭდეს.
  2. ამის შემდეგ, მომზადებამდე, მარილიანი ხორცი უნდა შედოთ საყინულეში ერთი საათის განმავლობაში და გაყინოთ. ეს აუცილებელია იმისთვის, რომ დაფქვის დროს ხორცის ტემპერატურამ 10 გრადუსზე მაღლა არ აიწიოს.
  3. შემდეგ გაატარეთ საქონლის ხორცი წვრილ ბადეზე, დაუმატეთ ყველა სანელებელი და კარგად აურიეთ. შემდეგ გაატარეთ ღორის ხორცი და კარგად აურიეთ. მზა დაფქული ხორცი კიდევ ერთი საათით შედეთ მაცივარში.
  4. შემდეგი დაფქული ხორცი უნდა ჩატენოთ სპეციალურ გარსში, ან ნაწლავში. კარგია პროტეინის გარსი. ის მოსახერხებელია იმით, რომ მისი ჭამა შეიძლება და არ არის საჭირო მოშორება. ძეხვი უნდა იყოს დაახლოებით 20-30 სანტიმეტრი სიგრძის.
  5. ახლა კი შემდეგი ეტაპი – გაშრობა. ძეხვი უნდა გაშრეს ოთახის ტემპერატურაზე 10-დან 20 გრადუსამდე 2-3 დღის განმავლობაში. ამის გაკეთება შეგიძლიათ პირდაპირ სამზარეულოში. შემდეგ კი უნდა გააშროთ ძეხვი ღუმელში ან ბოსტნეულის დეჰიდრატორში. თუ ამას ღუმელში გააკეთებთ, ტემპერატურა 45 გრადუსზე უნდა დააყენოთ და ძეხვი 7 საათის განმავლობაში გააჩერეთ. ყურადღებით აკონტროლეთ ტემპერატურა! დეჰიდრატორშიც 7 საათიც საკმარისი იქნება. შეგიძლიათ მიირთვათ უგემრიელესი ძეხვი!

მე პირადად, ძალიან მომეწონა შინაური ძეხვის ეს რეცეპტი. თან კარგია, რომ თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ მსგავსი რამ სახლში, დამატებითი აღჭურვილობის გარეშე.სცადეთ და გაგვიზიარეთ შთაბეჭდილებები კომენტარებში.