ბადრიჯანს პრინციპულად არ ვწვავ, ვიყენებ ჩემს ნაცად რეცეპტს

0
3464

ახლა ბადრიჯნის სეზონია და მე მაქვს პრინციპი: მოამზადეთ და მიირთვით სეზონური ბოსტნეული მაქსიმალური რაოდენობით. შემდეგ ისინი მთლიანად ქრება თაროებიდან, ან ძვირდება. ამიტომ, უნდა მიიღოთ მაქსიმალური რაოდენობით, სანამ შეგიძლიათ. დღეს პაპარაცის ამ სტატიაში გეტყვით როგორ მოვამზადოთ ჩაშუშული ბადრიჯანი ნივრით. არაფრის შეწვა არ დაგჭირდებათ!

მოთუშული ბადრიჯანი ნივრით

  • 900 გრ. ბადრიჯანი
  • 2 კბილი ნიორი
  • ზეითუნის ზეთი
  • პაპრიკა
  • ქინძი
  • ძირა
  • დაფქული კოჭა
  • ოხრახუში
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესი

  1.  აირჩიეთ პატარა ბადრიჯნები. მოჭერით ჭერო, ოღონდ კუდი თავად დატოვეთ. ასევე მოაჭერით წვერი. შემდეგ ბადრიჯანი დაჭერით სიგრძეზე 8 ნაჭრად, ოღონდ არ გაჭრათ ბოლომდე.
  2.  ჩაასხით წყალი დიდ თასში, დაამატეთ ცოტა მარილი და აურიეთ. ამ ხსნარში ჩაყარეთ ბადრიჯანი 10 წუთის განმავლობაში.
  3. ცალკე ჭურჭელზე შეურიეთ ცოტა მარილი და მშრალი სანელებლები. დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი – დაახლოებით 40 მლ. შეურიეთ დაჭრილი ოხრახუში და ნიორი. აურიეთ კარგად.
  4. ამოიღეთ ბადრიჯანი წყლიდან. შეზეთეთ თითოეული მათგანი შიგნით სანელებლების ნარევით. თანაბრად გაანაწილეთ ყველა ნაწილზე.
  5.  ახლა კი გადაიტანეთ ბადრიჯანი მულტისახარშში. ძირზე დაუმატეთ ცოტა წყალი და მცენარეული ზეთი. თუ არ გაქვთ მულტისახარში, შეგიძლიათ მოამზადოთ ნებისმიერ სქელძირიან ქვაბში. ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთის განმავლობაში. გემრიელად მიირთვით!

ასე მომზადებული ბადრიჯანი ძალიან სურნელოვანი და გემრიელი გამოდის. ის მზადდება ძალიან სწრაფად და არ სჭირდება განსაკუთრებული აურზაური, სამაგიეროდ, მაქსიმალურად ისიამოვნებთ. შეეცადეთ მაქსიმალურად გამოიყენოთ ეს სეზონი.თქვენ რას ამზადებთ განსხვავებულს და ორიგინალურს ბადრიჯნისგან? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.