ვწვავ ყაბაყს და სუფრასთან მიმაქვს კორეულ სტაფილოსთან ერთად, სტუმრები იფიცებენ, რომ ასეთი საოცრება ჯერ არ გაუსინჯავთ

190

ყაბაყის სეზონი გაჩაღდა და კრეატიულმა დიასახლისებმა აღარ იციან კიდევ რა გაკეთონ ამ ბოსტნეულით. პაპარაცის დღევანდელ სტატიაში შემოთავაზებულ რეცეპტში ყველა ინგრედიენტი ერთ კერძშია გაერთიანებული და საოცარ განწყობას ქმნის.

სალათა ყაბაყით საზეიმო სუფრისთვის

ინგრედიენტები

  • 400 გრ. ქათმის ფილე
  • 1 კგ. ყაბაყი
  • 4 კვერცხი
  • კარტოფილი
  • 5 ს/კ ფქვილი
  • 400 გრ. სტაფილო კორეულად
  • დაფქული ნიორი, კურკუმა, პილპილი გემოვნებით

მომზადების წესი

  1. ქათმის ფილეს მოაყარეთ მარილი, შემდეგ დაუმატეთ ხმელი ნიორი და ცოტა მცენარეული ზეთი. შეაზილეთ კარგად და გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე. აცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში 200 გრადუსზე.
  2. სანამ ხორცი იხარშება, აიღეთ ყაბაყი. მისგან უნდა მოამზადოთ სურნელოვანი ბლინები. ყაბაყი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, მოაყარეთ მარილი და გააჩერეთ 5-10 წუთი. მასამ უნდა გამოყოს წვენი, რომელიც შემდეგ უნდა დაიწუროს. 4 კვერცხი, 5 ს/კ. ფქვილი, ცოტა მარილი – მოზილეთ ეს ყველაფერი და ცომი ყაბაყის ბლინებისთვის მზად არის.უმჯობესია ისეთი ზომის ბლინი შეწვათ, რომ კორეული სტაფილო და დაჭრილი ხორცი დაეტიოს. ერთი სიტყვით, ბლინები უნდა იყოს ხელის გულის ზომა.
  3. შემდეგი ინგრედიენტი არის სურნელოვანი, გამომცხვარი კარტოფილი. ის ჯერ უნდა დაჭრათ საშუალო სიგრძის ნაჭრებად, მოხარშოთ ძალიან ცოტა ხნით, არა უმეტეს 3-4 წუთისა. დაასხით ცივი წყალი და წამოადუღეთ. გადაწურეთ წყალი და დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი, კურკუმა და ცოტა ზეითუნის ზეთი. ამ გზით მომზადებული კარტოფილის ნაჭრები ცხვება 20–25 წუთის განმავლობაში იმავე ტემპერატურაზე, რაზეც ხორცი.მნიშვნელოვანია, რომ ნაჭრები საცხობ ფირფიტაზე ერთმანეთისგან დაშორებით ეწყოს.
  4. ახლა, როდესაც ჩვენი საჭმლის ყველა კომპონენტი მზად არის, რჩება ფორმირების პროცესი. კერძის ეფექტურობა დამოკიდებულია არა მხოლოდ გემოზე, არამედ ეფექტურ პრეზენტაციაზეც. ყაბაყის ბლინს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხორცი და კორეული სტაფილო, დააწყვეთ თეფშის კიდეებზე, შუაში ჩაამწკრივეთ კარტოფილის ნაჭრები, ცენტრში კი ნათელი აქცენტი გააკეთეთ წითელი კეტჩუპის სახით. წარმოუდგენელი სილამაზეა!

საოცრად მადისაღმძვრელია კარტოფილის ოქროსფერი ქერქის, ხასხასა ნარინჯისფერი სტაფილოსა და შემწვარი ხორცის კომბინაცია. ახლა თქვენ შეგიძლიათ მიიტანოთ იგი სადღესასწაულო სუფრაზე!თქვენ რას დაამატებდით კიდევ ამ კერძს? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.