ყაბაყს პრინციპულად არ ვწვავ, სეზონზე ბერძნულ პეროგს ვამზადებ. ყველაფერს მხოლოდ 20 წუთი სჭირდება

0
1592

ცოდვაა, რომ ზაფხულში დასასხმელი ყაბაყის პეროგი არ მოამზადო ღუმელში! ეს კერძი ახლახან აღმოვაჩინე. მას შემდეგ უკვე რამდენიმე პორციის მომზადება მოვახერხე. თქვენც გირჩევთ იგივეს მომზადებას, რადგან პეროგს ერთი ჯადოსნური თვისება აქვს, ის მომზადებიდან ცოტა ხანშივე ქრება. თქვენი ოჯახის წევრები აღფრთოვანებულები იქნებიან!

ყაბაყის ღვეზელი ღუმელში

ყაბაყის კერძები ხშირად ძალიან მარტივად და სწრაფად მზადდება. ჩვენ არ გამოვიყენებთ რაიმე განსაკუთრებულ პროდუქტებს. ყველაფერი რაც დაგჭირდებათ, ან უკვე არის თქვენს სამზარეულოში, ან შეგიძლიათ შეიძინოთ უახლოეს მაღაზიაში. დავიწყოთ!

ინგრედიენტები

  • 3 ყაბაყი;
  • 1 ხახვი;
  • 3 კბილი ნიორი;
  • 50 გ. მაგარი ყველი;
  • კამა გემოვნებით;
  • მარილი გემოვნებით;
  • მცენარეული ზეთი ყალიბის შეზეთვისთვის.

სოუსის ინგრედიენტები

  • 250 გ. არაჟანი;
  • 3 კვერცხი;
  • 200 გ. ხორბლის ფქვილი;
  • 0,5 ჩ.კ. დაფქული მუსკატის კაკალი;
  • 3 გ. გამაფხვიერებელი;
  • მარილი და დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით.

მომზადების წესი

1. პირველ რიგში მოვამზადოთ შიგთავსი. ამისათვის ყაბაყი უნდა დაიჭრას თხელ ნახევარ რგოლებად. იგივენაირად იჭრება ხახვი. თუ ახალგაზრდა ყაბაყია კანს ვერ მოაშორებთ. და თუ შინაურული ყაბაყია, პეროგი კიდევ უფრო გემრიელი გამოვა!

2. წვრილად დაჭერით ნიორი და ასევე დაჭერით კამა. ბოსტნეული მოათავსეთ ცალკე თასში და აურიეთ.

3. ახლა მოვამზადოთ დასასხმელი. ეს ძალიან მარტივია! ცალკე თასში შეურიეთ არაჟანი, კვერცხი, მარილი და სანელებლები. ეს ყველაფერი სათქვეფით შეურიეთ. შემდეგ დაამატეთ გამაფხვიერებელი და გაცრილი ხორბლის ფქვილი. დასასხმელი მზად არის! კონსისტენციის მიხედვით, ის სქელ არაჟანს უნდა წააგავდეს.

4. ყაბაყის მასას მარილი მოაყარეთ და აურიეთ. შემდეგ, ორივე მასა ერთმანეთს შეურიეთ. გააჩერეთ ეს ნარევი დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. ამ დროს შეგიძლიათ ჩართოთ ღუმელი და გააცხელოთ 180 გრადუსამდე. ცალკე გახეხეთ მაგარი ყველი წვრილ სახეხზე.

5. ყველის უმეტესი ნაწილი პეროგის ცომს დაუმატეთ. კარგად შეურიეთ. შემდეგ 23 სმ დიამეტრის საცხობ ფორმას წაუსვით მცენარეული ზეთი. ფრთხილად ჩაასხით ცომი ფორმაში და გაათანაბრეთ. ფორმაში პერგამენტის ქაღალდი ჩაფინეთ.

6. ცომს ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი გახეხილი ყველი. შემდეგ პეროგი ღუმელში მოათავსეთ 30-40 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. მომზადების შემდეგ პეროგს დააცადეთ, რომ გაცივდეს და სუფრასთან ისე მიიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!

ყაბაყის პეროგი: რჩევა

კამის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ სხვა მწვანილი, თქვენი გემოვნებით. ჩემი აზრით, ყაბაყს ძალიან მოუხდება ისპანახი. თუ გსურთ, ბოსტნეულს ცოტაოდენი გახეხილი სტაფილო დაამატეთ. ასე პეროგი კიდევ უფრო ლამაზი გამოვა.

ამ კერძის მომზადება დღესასწაულებზეც შეგიძლიათ. მაგალითად, შეგიძლიათ პეროგი პორციული პატარა კექსების სახით მოამზადოთ – შესანიშნავი იდეაა სადღესასწაულო ხემსისთვის!